Pia Brühl Hjort, vd Trollhättan Energi

Trollhättan Energi storsatsar: fler nya jobb i heta energibranschen

Under senaste året har Trollhättan Energi sett hur förväntningarna från kunderna snabbt förändrats och att det blivit ett helt annat fokus på energifrågor i hela samhället. Förutsättningarna är radikalt annorlunda och utvecklingen sker i en rasande fart. Nu satsar Trollhättan Energi på en rad nya tjänster inom både värme, elproduktion och på elnätssidan för att möta behovet av förnybar energi.

– Jag vågar nog påstå att vår bransch, energibranschen, är hetast just nu. Hållbarhet är dessutom i stort fokus för oss och vi vill med allt vi erbjuder skapa mervärden för vårt samhälle och våra kunder, säger Pia Brühl Hjort, vd hos Trollhättan Energi.

Den snabba omställningen utmanar organisationen och flexibiliteten. För att få utrymme för innovation och utveckling sker både en omorganisation och utökning med fler tjänster inom exempelvis enheten för Värme- och elproduktion.

– Vi behöver ha förutsättningar för att ta hand om den nya solcellsparken som snart ska byggas, hantera effekttoppar, hitta smarta samarbeten med våra kunder för effektivare energianvändning.

Framtidens Energilager i Trollhättan?

Listan på satsningar som behöver göras kan göras lång. Energilager är en del i utvecklingen som energibolaget ser framför sig. Så också ett ökat inslag av egen produktion av el. Hantering av ryckiga elpriser och kundnära IT-gränssnitt är en annan del i energiomställningen.
– Intresset för produkten fjärrvärme har dessutom ökat enormt under det senast året och Trollhättan växer med fler verksamheter som vill ansluta sig till fjärrvärme-nätet. Mer spillvärme kan bli tillgängligt och det medför också att distributionssystemet får en större och viktigare roll i framtiden, säger Pia Brühl Hjort.

Ny nätutvecklingsavdelning på plats

Hos verksamheten elnät är sedan årsskiftet en helt ny nätutvecklingsavdelning på plats. Om drygt 20 år förväntas Sverige använda dubbelt så mycket el som idag. Och lösningen för att få elnätet att fungera och räcka till är inte helt enkel. Det handlar om att kunna producera tillräckligt med el när den behövs och att se till att den når de som behöver den. Det behöver också vara balans mellan konsumtion och produktion, dygnet runt och året runt för att systemet inte ska gå sönder.
– Vi behöver säkerställa att elnätet används på ett smart sätt över tid. När vår driftavdelning jobbar mer ”här och nu” får vi utrymme att tänka framåt, säger Robin Ruth, chef för den nya avdelningen nätutveckling.
För drift och underhåll av elnätet behöver Trollhättan Energis entreprenadavdelning rekrytera ett par distributionselektriker. Den jobbannonsen ligger ute nu. Just nu pågår en rekryteringskampanj i digitala medier för att skapa en förståelse för hur spännande rollen som distributionselektriker är och hur många människor som påverkas av en väl fungerande elförsörjning.

Lediga tjänster hos oss nu eller som publiceras inom kort:

  • Produktionschef – Värme- och elproduktion
  • Instrumenttekniker – Värme- och elproduktion
  • Bränsletekniker – Värme- och elproduktion
  • 2 drifttekniker – Värme- och elproduktion
  • Driftsamordnare – Värme- och elproduktion
  • Underhållssamordnare – Värme- och elproduktion
  • 2 distributionselektriker – Entreprenadavdelningen
  • 1 receptionist – Marknad

Här hittar du våra lediga jobb.

Kontakt, lediga jobb:
Lil Krus, HR-generalist, lil.larsdotter-krus@trollhattanenergi.se eller 0520-49 75 88

 

Nyheten publicerad: 2023-03-31

Senaste nyheterna

2024-03-26

Appen och Mina Sidor uppdateras med säkrare inloggning

Nu får du som kund hos Trollhättan Energi ännu säkrare inloggning med BankID Säker start. Med uppdateringen förbättras säkerheten och telefonbedrägerier försvåras. Det betyder att du inte längre blir uppmanad att lämna personnummer. På så sätt verifieras det att det är samma person som använder tjänsten hos oss som identifierar sig med BankID. 

Johanna Eriksson, Alexander Forsström, Anders Brodd och Ulrik Engdahl i Trash Talk-podden.

2024-03-19

Succé för podden Trash Talk: Möt sopgubben Alex i nya avsnittet

Premiäravsnittet av Trollhättan Energis nya podd Trash Talk har fått ett väldigt positivt mottagande. - Och även jag har redan lärt mig nya saker, säger sopgubben Alexander Forsström, som gästar det andra avsnittet som nu ligger ute.

Sopbil i solsken.

2024-03-18

Ändrad sophämtning under påsken (vecka 13 och 14)

Du som har tömning under vecka 13 och vecka 14 ställer ut dina sopkärl en dag tidigare än ordinarie hämtningsdag och låter sopkärlen stå tills det är tömt.

En AI-skapad bild av

2024-03-08

Kardanvägen i Trollhättan – ett living lab för framtidens energisystem

Hur kan vi utöka laddinfrastrukturen på Kardanvägen i Trollhättan utan att höja det totala effektuttaget i elnätet? Denna fråga ställer sig Trollhättan Energi, Innovatum Science Park och Kraftstaden fastigheter tillsammans med företagare på Kardanvägen i det nya samarbetsprojektet ”iTEK”, delfinansierat av Energimyndigheten. Under hösten genomförs ett så kallat ”living lab”, ett verkligt test, där Trollhättan Energi styr ner effekten på företagens elbilsladdare på tider då effektuttaget är som högst. Målet: minska toppeffekten med 10 % trots en ökad elektrifiering.

Marknadschef Sten Kristensson

2024-03-05

”Vad tycker du vi kan göra bättre?”

Den frågan ställer Trollhättan Energi kommande veckor till ungefär 1 500 slumpmässigt utvalda kunder i en årlig kundundersökning.

Fyra personer på en återvinningscentral

2024-03-04

Töm säcken på återvinningscentralen och öka återvinningen

Visste du att mycket av det som slängs i containern för Energiåtervinning på återvinningscentralen är material som egentligen skulle kunna återvinnas och bli nya prylar om det sorterades rätt? I stället eldas resurserna upp i onödan. Så vill vi inte ha det. För att öka sorteringen ytterligare är det nu inte längre tillåtet att slänga säckar eller förslutna kartonger med material i containrarna på återvinningscentralen.

Solcellspaneler på en äng med får

2024-03-04

Johan Jonsson, enhetschef för Affärsstyrning, Trollhättan Energi: ”Arbetet med solcellsparken fortsätter”

Nu i veckan gick anbudsförfrågan ut för den solcellspark som Trollhättan Energi planerar bygga på Hedeäng, granne med den nya framtida Återvinningscentralen. Flera tusen solcellspaneler ska ge Trollhättebor, verksamheter och företag ungefär 2,5 gigawattimmar per år.

2024-03-01

Trollhättan Energi vässar den digitala kundupplevelsen – med en ny app

Trollhättan Energi tar nu nästa steg mot en mer digitaliserad och hållbar framtid genom ett nytt samarbete med appleverantören Bright Energy via EG. Till hösten lanseras en ny app som ger Trollhätteborna en större insikt i deras energianvändning och klimatpåverkan på ett enkelt och tillgängligt sätt.

2024-02-20

Premiär för podden Trash Talk: Hör Ulrik, Johanna & Brodden snacka sopor

Det snackas sopor och återvinning i Trollhättan som aldrig förr. Initiativet Trash Talk har verkligen fått ett härligt gensvar från er Trollhättebor och nu tar vi nästa steg för att fylla på med ännu mer hållbart snack. Tisdagen den 20 februari är det premiär för podden Trash Talk där du får tips, inspiration och massor av pepp från Ulrik, Johanna & Brodden - med gäster. Premiärgäst är kommunikatören Sofi Kristiansson som berättar mer om initiativet Trash Talk.

Man på scen pekar

2024-02-16

Trollhättan Energi anordnar ”Trash Talk live” – ett öppet hus om Hemsortering för dig som äger ett flerfamiljshus

Under kommande år kommer Trollhättan Energi göra en rad insatser för att underlätta och öka återvinningen i Trollhättan (till exempel Hemsortering, ny återvinningscentral, mobil återvinningscentral med mera). Med konceptet Trash Talk vill Trollhättan Energi inspirera och engagera alla Trollhättebor till att ta snacket med varandra om återvinning och till en mer hållbar livsstil.

Hög med metallförpackningar

2024-02-14

Trolig orsak till brand i sopbil: trycksatt metallförpackning

Under onsdag morgon när renhållningsarbetare Anton skulle tömma en container med metallförpackningar på återvinningsstationen vid Kungsporten i Trollhättan fattade lasset eld. Trolig orsak: trycksatt behållare som till exempel hårsspray.

2024-01-23

Få en inblick i våra distributionselektrikers vardag

Den 23 januari firas Elens dag som är till för att uppmärksamma elens nytta i samhället.