Fiber

Anslut dig till fibernätet

Fiber, eller fiberoptik som det formellt heter, består av glas och överför ljus eller data via optiska kablar. Trollhättan Energi tar hand om anslutningen och ser till att din fastighet kopplas till fibernätet. Sedan bestämmer du som enskild fastighetsägare, villaägare eller boende i bostadsrätt eller samfällighet vilka fibertjänster du vill ha och tecknar avtal direkt med någon av marknadens leverantörer av telefoni, TV eller bredband.

 • För huset
 • För lägenheten

Så får du fiber

Här kan du läsa om hur du som villaägare ansluter dig till fibernätet.

 • Beställ fiber

  Du beställer fiber genom att kontakta vår kundservice.

 • Teckna avtal

  Se villkor och priser under relaterade dokument på denna sidan.

 • Hembesök

  Vi planerar din fiberinstallation tillsammans med dig på ett hembesök. Fundera över var du vill att kundenheten ska sitta. Grävning och anmälan till ledningskollen.se hjälper vi till med.

 • Grävning och installation

  Vi sköter kontakten med entreprenören som gräver och installerar fiber hos dig. Har du frågor under tiden kan du alltid höra av dig till oss.

 • Beställning fibertjänster

  När du är ansluten till vårt fibernät kan du välja bland ett tiotal olika tjänsteleverantörer av tv, telefoni och bredband. Läs mer om våra fibertjänster här.

 • Betala fakturan

  När allt är installerat och klart skickar vi en faktura på anslutningskostnaden till dig. Betalningsvillkor för anslutningsavgiften är 30 dagar för Månadsavgiften kommer på din månadsfaktura från oss.

Priser och villkor

Priset för en fiberanslutning inom tätort är 25 000 kronor + fibernätsavgift 25kr/månad.
Priset för fiberanslutning på landsbygd är 40 000 kr + fibernätsavgift 90 kr/månad.

Om du bor i hyresrätt

Om fastigheten du bor i, inte är ansluten till vårt fibernät – prata med din fastighetsägare/ hyresvärd som i sin tur kontaktar oss.

Om du bor i bostadsrätt

Föreningen utser en kontaktperson som ansvarar för kontakten med oss. Vi drar vi in fiber till en anslutningspunkt (switch, ODF) i huset. Därefter är bostadsrättsföreningen som investerar i ett fastighets-/områdesnät som sedan kan anslutas till vårt fibernät.

Om du bor i en förening/samfällighet

Föreningen/samfälligheten utser en kontaktperson som ansvarar för kontakten med oss. Vi drar vi in fiber till en anslutningspunkt (switch, ODF) i området. Därefter är det samfälligheten som investerar i ett fastighets-/områdesnät som sedan kan anslutas till vårt fibernät.

 
Trollhättan Energi