Fjärrvärme

Så ansluter du villan till Trollhättans fjärrvärmenät

I villaområden där det redan finns nedgrävda ledningar har du stora möjligheter att ansluta dig till Trollhättans fjärrvärmenät. Vi bygger ut nätet kontinuerligt för att kunna erbjuda ännu fler en enkel, trygg och mycket prisvärd uppvärmning. Vi hjälper dig att jämföra kostnader för fjärrvärme med exempelvis bergvärme.

 • För huset
 • För lägenheten

Så får du fjärrvärme

 • Hör av dig till oss

  Är du intressera av att beställa en anslutning till vårt fjärrvärmenät? Då behöver vi först veta hur förutsättningarna ser ut. Kontakta oss via vår kundservice.

 • Vi gör en offert

  Om vi kan erbjuda dig fjärrvärme gör vi en offert som du får ta ställning till. För att du ska få kontroll över vad dina faktiska kostnader och utgifter skulle bli med fjärrvärme gör vi en årskostnadskalkyl, som grundar sig på den värmeförbrukning du har idag. Kalkylen är kostnadsfri. I vår offert för anslutningsavgift ingår ledningsanslutning, återställning, fjärrvärmecentral samt mätutrustning. Tillkommande kostnad är anslutning av fastighetens rörsystem till värmeväxlaren. Se villkor och riktpris nedan.

 • Teckna avtal

  När du godkänt offerten skriver vi avtal med varandra.

 • Planering

  Tillsammans planerar vi projektet, sätter en ungefärlig tidplan och kommer överens om var grävning ska ske och var fjärrvärmeväxlare ska sitta i din fastighet. Grävning och anmälan till ledningskollen.se hjälper vi till med.

 • Grävning och installation

  Vi sköter kontakten med entreprenören som gräver och ansluter dig till fjärrvärmenätet. Har du frågor under tiden kan du alltid höra av dig till oss.

 • Bra Miljöval-märkt fjärrvärme – installationen är klar

  När allt fungerar och är plats får du riktigt bra, prisvärd och miljömärkt fjärrvärme som värme element och varmvatten. Det är ett bekvämt alternativ och behöver du hjälp med något kan du alltid ringa till oss.

 • Teckna serviceavtal och så tar du hand om din anläggning

  Ta hand om din anläggning genom att teckna serviceavtal  med oss. I serviceavtalet ingår ett personligt besök där vi grundligt ser över och servar din anläggning en gång/år. Och kom ihåg – du kan alltid ringa vår jour, dygnet runt, året om, om något går fel.

 • Betala fakturan

  När allt är installerat och klart skickar vi en faktura på anslutningskostnaden till dig. Betalningsvillkor för anslutningsavgiften är 20 dagar. De löpande värmekostnaderna kommer på din månadsfaktura från oss.

Priser och villkor

Riktpriset för att ansluta sig till vårt fjärrvärmenät är omkring 50 000 kr inklusive moms. Då ingår ledningsanslutning, fjärrvärmecentral, mätutrustning och grovåterställning av din tomt. Priset gäller max 10 meter från tomtgräns. Tillkommande kostnad är anslutning av fastighetens rörsystem till fjärrvärmecentralen. Har du möjlighet till ROT-avdrag löser vi det.

Priser fjärrvärme
Fast avgift 2020 Energiavgift 2020 Fast avgift 2021 Energiavgift 2021
Juni-augusti 3 500 kr/år 26,8 öre/kWh 3 550 kr/år 27,2 öre/kWh
Sept-okt, apr-maj 3 500 kr/år 51,8 öre/kWh 3 550 kr/år 52,6 öre/kWh
Nov-mars 3 500 kr/år 89,3 öre/kWh 3 550 kr/år 90,6 öre/kWh

Prisdialogen

Vi är medlemmar i Prisdialogen, en formaliserad dialog där våra kunder är och påverkar fjärrvärmepriset. Tanken med Prisdialogen är att stärka relationen mellan fjärrvärmeleverantör och kunder. Möjlighet finns att påverka taxan samtidigt som Trollhättan Energi ger ett prislöfte för nästkommande år och en plan för prissättning två år framåt. Minst 2-3 gånger per år träffas bland annat: Eidar (SABO), Riksbyggen, representanter för villaägarna samt några större lokala fastighetsägare.

Här hittar du allmänna villkor. Avtalsvillkoren är utarbetade av Svensk Fjärrvärme tillsammans med Konsumentverket.

Fjärrvärme, bergvärme eller pellets

Vill du veta hur Trollhättans fjärrvärme står sig i konkurrens med andra uppvärmningsformer? Med Fjärrkontrollen får du en rättvis kostnadsjämförelse.

Fjärrkontrollen är utvecklad av Profu för att jämföra kostnad för fjärrvärme, luft-, vatten- och värmepump samt bergvärme och pellets. Fjärrkontrollen tar hänsyn till hela kostnadsbilden för att ge en rättvisande jämförelse. Den ger även möjlighet att ange just de värden som är korrekta för ditt hus, såsom energi- och effektbehov. Alla fjärrvärmepriser i fjärrkontrollen är baserade på den nya prismodellen för fjärrvärme som gäller från och med 2016-07-01.

Fjärrkontrollen logotyp

Om du bor i hyresrätt,  bostadsrätt eller i en förening/samfällighet

Har du önskemål om att fastigheten ska anslutas till vårt fjärrvärmenät eller om du vet att ni har fjärrvärme, men att det inte är tillräckligt varmt eller kallt – kontakta din hyresvärd/fastighetsägare eller styrelse i första hand. Allmänna frågor om fjärrvärme svarar vi såklart gärna på.

 
Trollhättan Energi