Så ansluter du ditt hus till Trollhättans fjärrvärmenät

I villaområden där det redan finns nedgrävda ledningar har du möjlighet att ansluta dig till Trollhättans fjärrvärmenät.

Så får du som bor i villa fjärrvärme

  1. Hör av dig till oss: Är du intressera av att beställa en anslutning till vårt fjärrvärmenät? Då behöver vi först veta hur förutsättningarna ser ut. Kontakta oss via vår kundservice.
  2. Om vi kan erbjuda dig fjärrvärme gör vi en offert som du får ta ställning till. För att du ska få kontroll över vad dina faktiska kostnader och utgifter skulle bli med fjärrvärme gör vi en årskostnadskalkyl, som grundar sig på den värmeförbrukning du har idag. Kalkylen är kostnadsfri. I vår offert för anslutningsavgift ingår ledningsanslutning, återställning, fjärrvärmecentral samt mätutrustning. Tillkommande kostnad är anslutning av fastighetens rörsystem till värmeväxlaren. Se villkor och riktpriser här.
  3. Teckna avtal: När du godkänt offerten skriver vi avtal med varandra.
  4. Planering: Tillsammans planerar vi projektet, sätter en ungefärlig tidplan och kommer överens om var grävning ska ske och var fjärrvärmeväxlare ska sitta i din fastighet.
  5. Grävning och installation: Vi sköter kontakten med entreprenören som gräver och ansluter dig till fjärrvärmenätet. Har du frågor under tiden kan du alltid höra av dig till oss.
  6. Fjärrvärmeinstallationen är klar: När allt fungerar och är plats får du riktigt bra och prisvärd fjärrvärme som värme och varmvatten. Det är ett bekvämt alternativ och behöver du hjälp med något kan du alltid ringa till oss.
  7. Teckna serviceavtal: I serviceavtalet ingår ett personligt besök där vi grundligt ser över och servar din anläggning.
  8. Betala fakturan: När allt är installerat och klart skickar vi en faktura på anslutningskostnaden till dig. De löpande värmekostnaderna kommer på din månadsfaktura från oss.

Fjärrvärme i lägenhet

Om du bor i lägenhet och har fjärrvärme och tycker att det är för varmt eller kallt ska du kontakta din hyresvärd/fastighetsägare. 

Om du inte har fjärrvärme men har önskemål om att fastigheten som du bor i ska anslutas till vårt fjärrvärmenät så ska du kontakta din hyresvärd/fastighetsägare eller styrelse i första hand så kontaktar de oss i sin tur. 

 

Vanliga frågor och svar

Relaterade e-tjänster och dokument

Senast granskad: 2021-04-09