Så ansluter du ditt hus till Trollhättans fjärrvärmenät

I villaområden där det redan finns nedgrävda ledningar har du stora möjligheter att ansluta dig till Trollhättans fjärrvärmenät. Vi bygger ut nätet kontinuerligt för att kunna erbjuda ännu fler en enkel, trygg och mycket prisvärd uppvärmning. Vi hjälper dig att jämföra kostnader för fjärrvärme med exempelvis bergvärme.

Så får du som bor i villa fjärrvärme

  1. Hör av dig till oss: Är du intressera av att beställa en anslutning till vårt fjärrvärmenät? Då behöver vi först veta hur förutsättningarna ser ut. Kontakta oss via vår kundservice.
  2. Vi gör en offert: Om vi kan erbjuda dig fjärrvärme gör vi en offert som du får ta ställning till. För att du ska få kontroll över vad dina faktiska kostnader och utgifter skulle bli med fjärrvärme gör vi en årskostnadskalkyl, som grundar sig på den värmeförbrukning du har idag. Kalkylen är kostnadsfri. I vår offert för anslutningsavgift ingår ledningsanslutning, återställning, fjärrvärmecentral samt mätutrustning. Tillkommande kostnad är anslutning av fastighetens rörsystem till värmeväxlaren. Se villkor och riktpriser här.
  3. Teckna avtal: När du godkänt offerten skriver vi avtal med varandra.
  4. Planering: Tillsammans planerar vi projektet, sätter en ungefärlig tidplan och kommer överens om var grävning ska ske och var fjärrvärmeväxlare ska sitta i din fastighet. Grävning och anmälan till ledningskollen.se hjälper vi till med.
  5. Grävning och installation: Vi sköter kontakten med entreprenören som gräver och ansluter dig till fjärrvärmenätet. Har du frågor under tiden kan du alltid höra av dig till oss.
  6. Bra Miljöval-märkt fjärrvärme – installationen är klar: När allt fungerar och är plats får du riktigt bra, prisvärd och miljömärkt fjärrvärme som värme element och varmvatten. Det är ett bekvämt alternativ och behöver du hjälp med något kan du alltid ringa till oss.
  7. Teckna serviceavtal: I serviceavtalet ingår ett personligt besök där vi grundligt ser över och servar din anläggning en gång/år. Och kom ihåg – du kan alltid ringa vår jour, dygnet runt, året om, om något går fel.
  8. Betala fakturan: När allt är installerat och klart skickar vi en faktura på anslutningskostnaden till dig. Betalningsvillkor för anslutningsavgiften är 20 dagar. De löpande värmekostnaderna kommer på din månadsfaktura från oss.

Så får du som bor i lägenhet fjärrvärme

Har du önskemål om att fastigheten ska anslutas till vårt fjärrvärmenät eller om du vet att ni har fjärrvärme, men att det inte är tillräckligt varmt eller kallt – kontakta din hyresvärd/fastighetsägare eller styrelse i första hand så kontaktar dem oss i sin tur. Allmänna frågor om fjärrvärme svarar vi såklart gärna på.

 

Vanliga frågor och svar

Relaterade e-tjänster och dokument

Senast granskad: 2021-04-09