Glödlampor mot en grön vägg

Teckna ett schysst elavtal med bra pris och förnybar energi

När du köper el av oss på Trollhättan Energi får du inte bara 100 procent förnybar el till ett bra pris. Du ser samtidigt till att energin stannar i Trollhättan, eftersom vi återinvesterar en del av överskottet från vår elförsäljningen på hemmaplan. Nu är vi dessutom certifierade schyssta elhandlare. En kvalitetsstämpel från Energiföretagen Sverige.

Symbol Schysst Elhandel

Aktuella elpriser

En fast månadsavgift på 29 kronor inklusive moms tillkommer för samtliga avtalsformer (348 kronor/år). Kostnad för elnätsavgift tillkommer. 100 % förnybar el ingår i alla avtalsformer.

AvtalsformElprisPåslagMomsTotalt elpris
Rörligt elpris, augusti244.74 öre/kWh2.00 öre/kWh61.69308.43 öre/kWh

Jämförpris

Jämförpriset inkluderar alla kostnader.

Avtalsform2000 kWh5000 kWh20000 kWh
Rörligt elpris, augusti325.83 öre/kWh315.39 öre/kWh310.17 öre/kWh

Rörligt elpris

Detta avtal passar dig som vill engagera dig och ha flexibilitet. Ett rörligt avtal följer prisutvecklingen på elmarknaden och baseras på spotpriset på elbörsen. Priset kan variera månad för månad.

Prishistorik rörligt elpris

Här kan du se hur elpriset har förändrats historiskt. Priset består av vårt inköpspris, kostnad för elcertifikat, vårt påslag (2,0 öre/kWh) och moms. Samma priser visas i tabellen och grafen. I grafen kan du klicka på årtalet för att visa/dölja år.

Är du nyfiken på vad snittpriset är under olika år? I tabellvyn ser du årets snittpris och alla månadspriser.

Fast elpris

På grund av det oroliga läget på elmarknaden kan vi just nu inte erbjuda ett elavtal med fast pris. De extrema priserna och svängningarna på elbörsen Nordpool gör det svårt för oss att sätta de fasta elpriserna på ett rimligt sätt. Därför har vi beslutat att pausa nyteckning av fastprisavtal. Vi utvärderar utvecklingen löpande.

Timprisavtal

Ett timprisavtal passar dig som är eller vill bli engagerad i din elanvändning och aktivt styra den till de tider på dygnet då priserna är lägre. Priset består av vårt inköpspris, kostnad för elcertifikat, vårt påslag (2,0 öre/kWh) och moms. Ditt elpris baseras på vad du faktiskt använder per timme. Timprisavtal passar dig som kan tidsinställa din elanvändning av till exempel laddning av elbil eller uppvärmning av huset. Avtalsstart sker från 1-3 månader från beställning.

Kontakta Kundservice för att teckna avtal eller för mer information.

Anvisat elpris

När du inte gör ett aktivt val av elleverantör och du bor i Trollhättan Energi Elnäts nätområde får du automatiskt Trollhättan Energi som elleverantör och ett anvisat elpris. Priset är ett dyrare alternativ och därför rekommenderar vi dig att göra ett aktivt val genom att välja ett rörligt eller fast avtal hos oss. Anvisningspriset är 475 öre/kWh inklusive moms.

Vanliga frågor och svar

Senast granskad: 2022-08-19