Teckna ett schysst elavtal

Som elkund hos Trollhättan Energi får du inte bara schysst el från ditt lokala energibolag, du ser dessutom till att energin stannar i Trollhättan, eftersom vi återinvesterar allt överskott från vår elförsäljning på hemmaplan. Vi är dessutom certifierade schyssta elhandlare, en kvalitetsstämpel från Energiföretagen Sverige, och kan nu också glädjas åt en fjärdeplats i Svenskt kvalitetsindexs (SKI) senaste kundnöjdhetsmätning bland privatkunder i Sverige.

Symbol Schysst Elhandel

Här hittar du en översikt över våra avtal för dig som privatperson. För företag finns mer information om våra avtal på vår företagssida. Våra elpriser består av vårt inköpspris, handelskostnader, administrationskostnader, kostnad för elcertifikat, ursprungsgarantier och avgift till svenska kraftnät samt vårt påslag och moms. Kostnad för elnätsavgift tillkommer, se aktuell elnätsavgift här. Från och med den 1 maj ingår 100 % fossilfri el i alla elavtal till privatkunder och småföretag (under 150 000 kWh/år).

Ibland är det bra att jämföra olika elbolag utifrån de förutsättningar som finns. Detta gör du enkelt hos exempelvis Elpriskollen, en helt oberoende sida. 

Besök Elpriskollen

Aktuella elpriser, föregående månad

AvtalsformElprisPåslagMomsTotalt elpris
Rörligt elpris, juni34.87 öre/kWh2.00 öre/kWh9.2246.09 öre/kWh
Kraftkombo Hem, juni71.24 öre/kWh3.90 öre/kWh18.7993.93 öre/kWh
Fastpris 1 årFör att få reda på pris kontakta kundservice.
TimprisavtalVårt inköpspris baseras på timpriser från Nordpool och din konsumtion per timme föregående månad. Övriga kostnader som tillkommer se nedan under Timprisavtal.

OBS! För rörligt pris och för priser på Kraftkombo Hem får vi prisuppgifter för föregående månad tidigast den 8:e dagen nästkommande månad. 

Jämförpris

Jämförpriset inkluderar alla kostnader, inklusive moms.

Avtalsform2000 kWh5000 kWh20000 kWh
Rörligt elpris, juni73.09 öre/kWh56.89 öre/kWh48.79 öre/kWh
Kraftkombo Hem, juni120.93 öre/kWh104.73 öre/kWh96.63 öre/kWh

Rörligt elpris

Detta avtal passar dig som vill engagera dig och ha flexibilitet. Priset är månadsbaserat och består av vårt inköpspris, handelskostnader, administrationskostnader, kostnad för elcertifikat, ursprungsgarantier och avgift till svenska kraftnät samt vårt påslag (2,0 öre/kWh) och moms. Priset kan variera månad för månad.

Pris: 46.09 öre/kWh inklusive moms
Påslag: 2,5 öre per kWh inklusive moms.
Månadsavgift: tillkommer på 45 kr/månad inklusive moms.
Uppsägningstid: 1 månad

Prishistorik rörligt elpris

Här kan du se hur elpriset har förändrats historiskt för vårt rörliga elpris. Priset består av vårt inköpspris, handelskostnader, administrationskostnader, kostnad för elcertifikat, ursprungsgarantier och avgift till svenska kraftnät samt vårt påslag (2,0 öre/kWh) och moms. Samma priser visas i tabellen och grafen. I grafen kan du klicka på årtalet för att visa/dölja år.

Är du nyfiken på vad snittpriset är under olika år? I tabellvyn ser du årets snittpris och alla månadspriser.

Fast elpris

Detta är ett bra alternativ för dig som vill slippa engagera dig i svängningarna på elbörsen och som värdesätter långsiktig trygghet. Ett fast elavtal innebär att du har ett fast pris per kilowattimme under en bestämd period.

Kontakta Kundservice för gällande priser.

Kraftkombo Hem

För dig som vill ha en mix av rörligt och fast avtal, ja, för dig som inte vet hur du ska välja helt enkelt. Med Kraftkombo Hem öppnar vi upp vår egen interna krafthandelsportfölj och du köper el tillsammans med oss och andra Trollhättebor. Du köper inte el av oss, utan med oss.

Tillsammans ska vi minimera riskerna som marknadens svängningar innebär. Både du och Trollhättan Energi får helt enkelt ett jämnare pris över tid. Priset består av vårt inköpspris, handelskostnader, administrationskostnader, kostnad för elcertifikat, ursprungsgarantier och avgift till svenska kraftnät samt vårt påslag (3,9 öre/kWh) och moms. Priset kan variera månad för månad.

Pris för Kraftkombo Hem: 93.93 öre/kWh inklusive moms
Påslag: 4,8 öre per kWh inklusive moms.
Månadsavgift: tillkommer på 45 kr/månad inklusive moms.
Uppsägningstid: 6 månader.

Prishistorik för Kraftkombo Hem

Här kan du se hur elpriset har förändrats historiskt för Kraftkombo Hem. Priset består av vårt inköpspris, handelskostnader, administrationskostnader, kostnad för elcertifikat, ursprungsgarantier och avgift till svenska kraftnät samt vårt påslag (3,9 öre/kWh) och moms. Samma priser visas i tabellen och grafen. I grafen kan du klicka på årtalet för att visa/dölja år.

Är du nyfiken på vad snittpriset är under olika år? I tabellvyn ser du årets snittpris och alla månadspriser.

Timprisavtal

Ett timprisavtal passar dig som är eller vill bli engagerad i din elanvändning och aktivt styra den till de tider på dygnet då priserna är lägre. Ditt elpris baseras på vad du faktiskt använder per timme. Timprisavtal passar dig som kan tidsinställa din elanvändning av till exempel laddning av elbil eller uppvärmning av huset. Avtalsstart sker från 1-3 månader från beställning. Priset består av vårt inköpspris, handelskostnader, administrationskostnader, kostnad för elcertifikat, ursprungsgarantier och avgift till svenska kraftnät samt vårt påslag (2,0 öre/kWh) och moms. Priset kan variera månad för månad.

Pris för Timprisavtal: Vårt inköpspris baseras på timpriser från Nord pool och din konsumtion per timme föregående månad.
Påslag: 2,5 öre per kWh inklusive moms.
Månadsavgift: tillkommer på 45 kr/månad inklusive moms.
Uppsägningstid: 1 månad.

Kraftkombo Anvisat

När du inte gör ett aktivt val av elleverantör och bor i Trollhättan Energi Elnäts nätområde får du automatiskt Trollhättan Energi som elleverantör och ett anvisat elpris. Du kommer ingå i vår så kallade Kraftkombo-portfölj för hem och småföretag som är en schysst deal tills du själv väljer vem du vill köpa din el av. Det är ett avtal som består av ett fast och ett rörligt pris och som prissätts i efterhand varje månad. 

Pris för Kraftkombo Anvisat: 114.05 öre/kWh inklusive moms
Påslag: 25 öre per kWh inklusive moms.
Månadsavgift: tillkommer på 45 kr/månad inklusive moms.
Uppsägningstid: 0 dagar med en hanteringstid på upp till 14 dagar.

Det är dock ett dyrare alternativ än våra övriga produkter och därför rekommenderar vi dig att göra ett aktivt val genom att välja något av våra andra aktuella elavtal.

Vanliga frågor och svar

Senast granskad: 2024-05-01