Fjärrvärme – en hållbar streamingtjänst för ett gott företagsklimat

Energianvändningen kan vara en stor del både av ditt företags kostnader och miljöpåverkan. Därför har vi på Trollhättan Energi investerat i infrastrukturen för fjärrvärme sedan 1967. Idag är omkring 300 lokala företag i Trollhättan anslutna “online” till vår streamingtjänst för trygga och prisvärda leveranser av fossilfri värme, oberoende av tillfälliga prishöjningar på el och olja.

När du kopplar upp din fastighet till ett bra och tryggt miljöval, så streamar du inte bara återvunnen restvärme och energi framställd genom eldning av flis från den lokala skogen. Det ingår också systemuppgraderingar, dygnet runt-service och livstidsgaranti på värmecentralen. Priset sätter vi tillsammans genom vår prisdialog för att skapa ett så bra företagsklimat som möjligt i Trollhättan, på alla sätt.

Kanske har ditt företag dessutom restvärme som vi kan ta vara på och sprida via vår streamingstjänst, istället för att den går till spillo? Då är du dessutom med och sprider värme till 18 000 hushåll i Trollhättan och bidrar till strävan i vår vision att vara ”Den goda kraften för generationer”. 

Vårt erbjudande till företag

  • Råvaran vi använder är fossilfri och du får en klimatsmart värmekälla som stärker företagets hållbarhetsprofil. Värmen är märkt med Bra miljöval med över 80 procent. Här kan du läsa mer om en av världens tuffaste miljömärkningar, Bra Miljöval.
  • Trygga och driftsäkra leveranser. 
  • Ett stabilt pris som inte påverkas av tillfälliga svängningar på el- eller oljemarknaden.
  • Kontinuerliga uppgraderingar som optimerar och effektiviserar leveranserna.
  • Tillgång till lokala servicetekniker dygnet runt, inom en timme.
  • Kontinuerlig översyn av företagets värmesystem så att företaget aldrig använder mer värme än vad som verkligen behövs.
  • Livstidsgaranti på värmecentralen.
  • Inflytande på priset genom vår etablerade prisdialog.

Vem kan ansluta sig?

I områden där fjärrvärmeledningar redan är dragna i gatan finns det stora möjligheter att ansluta företaget till fjärrvärme. Just nu har vi många fjärrvärmeprojekt på gång och flera områden är aktuella för ombyggnad. Vi kan också hjälpa dig att energieffektivisera din fastighet och framförallt ser vi gärna över din anläggning då och då. Hör gärna av dig till oss om du är intresserad av att ansluta företaget till fjärrvärmenätet.

Fjärrvärme v s bergvärme v s värmepump v s pellets

Jämför kostnader för fjärrvärme och exempelvis bergvärme i fjärrkontrollen

Fjärrkontrollen logga

Prislista fjärrvärme för företag

Månad Energiavgift 2023
Energipriset är säsongsdifferentierat. Alla priser anges exklusive moms.  
Juni-augusti 195 kr/MWh
April-maj, september-oktober 379 kr/MWh
November-mars 536 kr/MWh

Prislista effektpris fjärrvärme för företag

Effektgrupp (uppmätt) Fast effekt 2023 Effektpris 2023
Effektpriset baseras på uppmätt högsta användning under ett dygn, 12 månader tillbaka, löpande. Undantag: I det fall där medeltemperaturen det kallaste dygnet de senaste 12 månaderna är varmare än -8 grader sker ingen uppdatering av er dygnsmedeleffekt. Den ”rullande” perioden förlängs då till dess att ett dygn uppvisar en temperatur kallare än -8 grader. Dygn där medeltemperaturen är kallare än -14 grader exkluderas vid bestämning av dygnsmedeleffekten. Alla priser anges exklusive moms.
0-100 kW 3 031 kr/år 774 kr/kW/år
101-200 kW 6 280 kr/år 741 kr/kW/år
201-400 kW 12 777 kr/år 709 kr/kW/år
401-600 kW 25 771 kr/år 677 kr/kW/år
601 kW – 48 411 kr/år 645 kr/kW/år

Prisdialogen

Vi är medlemmar i Prisdialogen, en formaliserad dialog där våra kunder är och påverkar fjärrvärmepriset. Tanken med Prisdialogen är att stärka relationen mellan fjärrvärmeleverantör och kunder. Möjlighet finns att påverka taxan samtidigt som Trollhättan Energi ger ett prislöfte för nästkommande år och en plan för prissättning två år framåt. Minst 2-3 gånger per år träffas bland annat: Eidar (SABO), Riksbyggen, representanter för villaägarna samt några större lokala fastighetsägare.

Nya villkor från 1 september 2023

Under relaterade länkar hittar du de allmänna avtalsvillkoren för leverans av fjärrvärme som används i näringsverksamhet. Avtalsvillkoren är utarbetade av Energiföretagen tillsammans med Värmemarknadskommittén.

Vanliga frågor och svar

Senast granskad: 2022-11-03