Det är enkelt att tanka biogas

Att tanka biogas är lika enkelt som att tanka bensin. Du ansluter en slang och trycker på en knapp. Många biogasbilar kan tankas med bensin också. Det kan vara en extra trygghet med dubbla bränslesystem när man är på utlandssemester, eller om det är längre till närmaste biogasstation.

Tankstationen ser nästan ut som en vanlig bensinstation. Du kopplar munstycket till anslutningen som oftast sitter på det vanliga stället under tanklocket på bilen. Tryck in startknappen på dispensern och tankningen startar. Precis som vid bensintankning slås tankningen av automatiskt vid full tank. Det går också bra att tanka mindre mängder.

Biogaspris

Vårt aktuella biogaspris är 24 kr/kg. Priset på biogas i Trollhättan motsvarar just nu ett bensinpris på 16:44 kr/liter. Vår ambition är att alltid ligga under bensinpriset.

Så här har vi räknat

Biogas mäts och säljs i kilogram (kg). Energiinnehållet i 1 kg biogas är större än i 1 liter bensin. För att kunna jämföra priset på biogas och bensin finns en omräkningsfaktor som tar hänsyn till energimängden i biogasen jämfört med bensin. Biogas motsvarar faktor 1,5 vid omräkning. Så ett motsvarande bensinpris blir 24/1,5 = 16.44 kr/liter

Att betala

Följande kort fungerar att betala med vid våra tankstationer: Visa, MasterCard, Fordonsgas, Volvo, Q-star på Q-stars biogasstationer (Lilla Edet, Brålanda).

Senast granskad: 2021-06-09