Det är enkelt att tanka biogas

Att tanka biogas är lika enkelt som att tanka bensin. Du ansluter en slang och trycker på en knapp. Många biogasbilar kan tankas med bensin också. Det kan vara en extra trygghet med dubbla bränslesystem när man är på utlandssemester, eller om det är längre till närmaste biogasstation.

SVAR DIREKT: Så tankar du biogas!
Att tanka biogas gör gott för miljön. Men hur gör man när man tankar? Här får du Svar Direkt!

Tankstationen ser nästan ut som en vanlig bensinstation. Du kopplar munstycket till anslutningen som oftast sitter på det vanliga stället under tanklocket på bilen. Tryck in startknappen på dispensern och tankningen startar. Precis som vid bensintankning slås tankningen av automatiskt vid full tank. Det går också bra att tanka mindre mängder.

Biogaspris

Vårt aktuella biogaspris är 35 kr/kg*.

*20230421

Så här har vi räknat

Biogas mäts och säljs i kilogram (kg). Energiinnehållet i 1 kg biogas är större än i 1 liter bensin. För att kunna jämföra priset på biogas och bensin finns en omräkningsfaktor som tar hänsyn till energimängden i biogasen jämfört med bensin. Biogas motsvarar faktor 1,5 vid omräkning. Så ett motsvarande bensinpris blir 35/1,5 = 23,33 kr/liter

Att betala

Följande kort fungerar att betala med vid våra tankstationer på Tingvalla och Trestad Center: Tankkort från Trollhättan Energi, Visa och MasterCard.

Senast granskad: 2022-10-06