Solen går upp över Trollhättan stad

Om hela stans miljöbolag

Trollhättan Energi ägs av Trollhättan Stad. I praktiken innebär det att du som bor i kommunen också är delägare. Vi arbetar för att du ska kunna leva ett hållbart och enkelt vardagsliv. Därför ser vi till att du har rent vatten i kranen, att vi tar hand om avlopp och sopor och samtidigt levererar klimatsmart energi till både hushåll, företag och fordon. Vi vill visa vägen till ett fossilfritt Trollhättan, där vi tillsammans hjälps åt att vara snälla mot miljön. Både nu och i framtiden.

Vanliga frågor och svar

Kontaktsymboler mot en svart vägg

“En väg in”

För att underlätta för dig kan du få hjälp av en kontaktperson som hjälper ditt företag med ansökningar och offerter för exempelvis elnät, fiber, fjärrvärme, vatten, avlopp, solceller, sophämtning och beställning av container.

Solcellspaneler på ett tak

Solcellspaket för företagare

Sätt solceller på ditt industritak, på bostadsrättsföreningens tak eller ladugården, så har du tagit ett första steg mot att bli självförsörjande på förnyelsebar el. Du kan dessutom välja att sälja eller lagra överskottet.

Elbilsladdning

Elbil och laddbox för företag

För dig som har företag, flerfamiljshus eller fastigheter i Trollhättan finns kompletta laddlösningar för elbilar, så att din personal, besökare, kunder eller boende smidigt och säkert kan ladda sina elbilar.

Senast granskad: 2021-05-12