Låt energin stanna i Trollhättan

Teckna ditt elavtal med Trollhättan Energi här.  Vi på Trollhättan Energi är hela stans miljöbolag och en lokal aktör i Trollhättan som både producerar och säljer förnybar energi. Vi ser dessutom till att energin stannar i Trollhättan genom att återinvestera överskottet från vår verksamhet i staden. När du tecknar elavtal med oss bidrar du till Trollhättans utveckling och påverkar vår stad i en hållbar riktning. Gör Trollhättan till en bättre plats - tillsammans med oss!

Hela stans miljöbolag

Vi är hela stans miljöbolag. Trollhättan Energi ansvarar för att elnät, renhållning, vatten, avlopp, fjärrvärme och stadsnät fungerar. Men att vara hela stans miljöbolag innebär också att vi påverkar Trollhättan i en hållbar riktning. Därför säljer vi el och biogas som är både grön och lokalproducerad av oss. Med våra produkter hjälper vi till att värna om det hållbara och enkla vardagslivet för dig som bor, arbetar och driver företag i Trollhättan med omnejd. Läs mer här.

Kundservice
Öppet idag 08:00-16:00
(imorgon 08:00-16:00)
Återvinningscentralen Returen
Öppet idag 8:00-20:00
(imorgon 8:00-15:00)

Kontakta Kundservice

Vår Kundservice hjälper dig med frågor som rör el, elnät, vatten & avlopp, renhållning, stadsnät, fjärrvärme, biogas och sophämtning. Du når oss dygnet runt, året om. Besök oss på Förrådsgatan 2. Ring på 020-89 90 00. Maila på kundservice@trollhattanenergi.se. Fråga på facebook.com/trollhattanenergi

Har du ett akut ärende? Ring 0520-49 74 00, dygnet runt.

Du vet väl om att du på ett enkelt sätt kan följa din förbrukning av el, värme och vatten på Mina Sidor?

 

Läs mer om Kundservice

Driftinformation

Avstängning värme och varmvatten

10/17/2017 12:00 Hej! Vi kommer att stänga av värme och varmvatten på Sågareg 5-25 4-22, Hyvlareg 6, Förrådsg 2-6, Tingvallav 28-36 33-37, Nydqvistg 28, Mjölnareg 10-16 och Gärdhemsvägen 26 torsdagen 19/10 mellan kl 10:00 - 13:00, på grund av anslutning av ny kund. Ni som får SMS är sannolikt berörda. När vi släppt på varmvattnet kan det dröja innan det kommer, så spola varmvattenkranen några minuter. Mvh Trollhättan Energi

Avstängning värme och varmvatten

10/16/2017 12:00 Hej! Vi kommer att stänga av värme och varmvatten på Kardanvägen och Turbovägen onsdagen 18/10 mellan kl 12:00 - 16:00, på grund av anslutning av ny kund. Ni som får SMS är sannolikt berörda. När vi släppt på varmvattnet kan det dröja innan det kommer, så spola varmvattenkranen några minuter. Mvh Trollhättan Energi

SMS vid driftstörningar

1/13/2017 10:38 Nyhet! Vid driftstörningar kommer vi att börja använda en SMS-tjänst för att informera om planerade och akuta vattenavstängningar. Vi kan även informera via SMS vid strömavbrott, fjärrvärmeavstängningar, och dylikt. Vi arbetar för att få funktionen att fungera fullt ut. Läs mer här: https://www.trollhattanenergi.se/kundservice/#driftinformation...

Läs fullständig driftinformation

Nyheter & pressmeddelanden

5 fakta om din elanvändning
Nyhet 5 fakta om din elanvändning

10/12/2017 Med en enkel och smidig gratisapp kan du nu få svar direkt på hur du kan använda din el smartare och samtidigt minska dina energikostnader. Du kan också prata med Peter Engström, som har jobbat med elförsäljning i 20 år.

Språkpraktik tar ingenjören från Eritrea in i Trollhättans arbetsliv
Nyhet Språkpraktik tar ingenjören från Eritrea in i Trollhättans arbetsliv

9/28/2017 Efter två års studier och forskning vid Lunds universitet tar vatteningenjören Michael Araya Ghebremariam från Eritrea sats mot en spännande yrkeskarriär inom ett viktigt område. Och hans språkpraktik hos Trollhättan Energi är verkligen en satsning med bara vinnare.

Just nu är det extra gott att göra gott
Nyhet Just nu är det extra gott att göra gott

9/27/2017 Teckna elavtal med oss innan 31 oktober 2017 så får du en närproducerad matkasse från nyöppnade Godhem eller ICA Jätten värd 400 kronor. Så ser du till att energin stannar i Trollhättan, vi återinvesterar nämligen en del vinsten från vår verksamhet nära dig.

Farligt-avfall-bilen
Nyhet Farligt-avfall-bilen

9/26/2017 Kom och lämna ditt farliga avfall till farligt-avfall-bilen, du kan besöka oss på en plats nära dig!

Priset på fjärrvärme fortsatt fryst i Trollhättan
Nyhet Priset på fjärrvärme fortsatt fryst i Trollhättan

9/19/2017 För fjärde året i rad låter Trollhättan Energi priset på fjärrvärme ligga still.

Nu bygger vi dricks- och spillvattenledningar i Sjölanda
Nyhet Nu bygger vi dricks- och spillvattenledningar i Sjölanda

9/19/2017 I höst startar vi upp arbetet med att bygga kommunalt vatten- och spillvatten i Sjölanda. Vi vill säkerställa leveranserna av rent och tillräckligt med dricksvatten till hushåll i området. Samtidigt skapar vi en bättre miljö i och kring sjön Trehörningen...

Här hittar du jobben i Trollhättan
Nyhet Här hittar du jobben i Trollhättan

9/13/2017 Inom tre av tio yrkeskategorier är det just nu svårt att få jobb. Men inom sju av tio yrkeskategorier trånas det efter arbetskraft. Trycket på arbetsmarknaden kokar. Aldrig tidigare har så många arbetsgivare upplevt så påtaglig brist på arbetskraft inom så många stora yrkesgrupper som just nu...

Sommarhämtning slutar vecka 38-39
Nyhet Sommarhämtning slutar vecka 38-39

9/11/2017 Gäller sommarboende i sommarstuga/fritidshus

Återställande och asfaltering efter fibergrävningar
Nyhet Återställande och asfaltering efter fibergrävningar

5/11/2017 Det senaste året har vi grävt för fiber på flera håll runt om i Trollhättan. Snabbt internet är kul, sten och gropar är lite tråkigare. Stadsbyggnadsförvaltningen hos Trollhättans Stad är ansvariga för asfalteringen i stan...

Vill du ha en egen laddplats för elbil?
Nyhet Vill du ha en egen laddplats för elbil?

4/28/2017 Under hösten 2017 kommer Trollhättan Energi att starta igång arbetet med att bygga över 200 laddplatser, varav hälften är publika, i Trollhättan. Ett erbjudande om laddlösningar för elbilar till företag, flerfamiljshus och fastighetsägare ligger också i planen.

Fler nyheter

Pågående arbeten

Stallbacka, Flygfältsvägen Vi säkrar dricksvattnet till Trollhätteborna

Vi lägger ner en ny dricksvattenledning intill Flygfältsvägen under perioden augusti 2017 - våren 2018. Den nya ledningen ska säkra dricksvattnet till Trollhätteborna. Eventuell sprängning kommer utföras. Delar av cykelvägen vid Flygfältsvägen kommer att påverkas och trafiken leds om. Följ skyltningen i området.

Skoftebyn Vi minskar risken för källaröversvämningar i Skoftebyn

Vi förnyar vatten- och avloppssystemen i Skoftebyn under perioden augusti 2017-augusti 2018 Dags för byggstart för ett vatten- och avlopps-projekt (VA-projekt) i området längs med Liljedalsgatan, Linnebergsgatan, Skoftebygatan, Syltevägen, Frälsegårdsgatan och Gjutmästaregatan. Syftet med projektet är att förnya de allmänna vatten- och avloppssystemen inom området, samt minska risken för källaröversvämningar.

Stavre, Dannebacken Dags för nya vatten- och avloppsledningar i Stavre, Dannebacken

byter ut och anlägger nya ledningar för spillvatten, dagvatten och dricksvatten under perioden juni 2017- hösten 2018 Byggstart sker i Thunbergsgatan och är planerad till juni 2017, sedan fortsätter vi med Forstenagatan, Thunbergsgatan, Slättbergsvägen och Klarensgatan. Vi förnyar de allmänna vatten- och avloppssystemen inom området, vilket ska säkra dricksvattenleveranserna, öka vattenkvalitén, minska risken för källaröversvämningar, samt långsiktigt minska mängden dagvatten som leds till Arvidstorp avloppsreningsverk.

Tunhemsvägen Nu säkrar vi drickvattenleveranserna på Tunhemsvägen

Vi lägger vi nya ledningar för dricksvatten under slutet på februari - mitten av april 2017 Uppdatering 20170613 Trollhättan Energi är klara med med de nya vattenledningarna längs med Tunhemsvägen. Trollhättans stad jobbar nu med att grovåterställa marken, d v s fylla igen med grus...

Trollhättans kommun Vi gräver för fiber till villor

Grävning och fiberinstallation sker löpande för olika områden perioden 2015-2018 Arbetet med att fiberansluta Trollhättan pågår för fullt. Läs mer här om tidplaner för olika områden.

Torggatan, etapp 1 och 2 Nya vatten- och avloppsledningar i Torggatan

Vi anlägger nya vatten- och avloppsledningar våren 2017 - 2019 Under 2017 kommer det hända mycket i centrala Trollhättan. Vi passar på att byta ut och bygga nya vatten- och avloppsledningar under Torggatan, för att förebygga källaröversvämningar och säkra dricksvattenleveranserna i stan.

Magasinsgatan, etapp 1 Upprustning av fjärrvärmeledningar

Vi anlägger nya fjärrvärmeledningar i slutet av januari 2017 - hösten 2017 Uppdatering 2017-03-20. Arbetet på Magasinsgatan fördröjs några veckor. Vi har stött på berg som vi inte hade räknat med vilket innebär att vi genomfört extra arbete med bland annat borrning. Vi räknar med att allt ska vara grovåterfyllt i slutet av april.

Trollhättan-Vänersborg Nu bygger vi ihop Trollhättan och Vänersborg

Nu byggs fjärrvärmesystemen i Vänersborg och Trollhättan ihop. En ny fjärrvärmeledning anläggs för att knyta samman Trollhättan Energis och Vattenfalls fjärrvärmenät. Syftet är att kunna tillvarata ytterligare spillvärme från Vargön Alloys och samtidigt kunna utnyttja befintliga produktionsanläggningar för att få en lägre produktionskostnad. Första spadtaget i projektet togs i november 2016 och ledningen beräknas vara i drift hösten 2017.

Tingvalla Dags för nya vattenledningar på Tingvalla

Vi gräver nya vatten- och avloppsledningar på Tingvalla 2016-2017 Uppdatering 2017-08-08. u, i augusti är det dags för byggstart för nästa etapp i vårt vatten- och avlopps-projekt (VA-projekt) i Tingvalla-området. Dicksongatan och Tingvallaplan återstår i södra delen av Tingvallaområdet, och under nästa etapp kommer Bergslagsparken samt delar av Tingvallavägen och Drottninggatan att beröras av VA-schakt Trollhättan Energi är klara med arbetet i området kring årsskiftet 2017/2018.

Gärdhem, Åsaka och Lindveden Vi gräver fiber för landsbygden

Vi gräver ner fiber under perioden mars 2016 - december 2017. Uppdatering 20161216 Vid årsskiftet är vi klara med arbetet i Gärdhems Bredbandslags område, då är nästan 150 kunder inkopplade med fiber till vårt öppna stadsnät. Vi fortsätter med arbetet i Lindveden och startar grävarbetet i Åsaka när vädret tillåter, men det blir troligtvis till våren...

Alla pågående och planerade arbeten

Change language

Vi använder oss av Google Translate