Så sorterar du på återvinningscentralen Håjum

I början av maj öppnades den nya infarten till återvinningscentralen som ligger ungefär 150 meter innan den tidigare infarten, vid Returen-huset på Verkmästarevägen. Välj en av tre filer för att komma rätt inne på området. Filen längst till vänster för att återvinna farligt avfall, trädgårdsavfall och kyl och frys. Filen i mitten eller längst till höger för att komma till återvinningsrampen. Här kan du också välja att svänga vänster före utfart för att ta dig till farligt avfall och trädgårdsavfall.

Illustration över flödet på återvinningscentralen

1. Farligt avfall
2. Kompost (tänk på att invasiva främmande arter inte får slängas här. Dessa ska läggas i en väl försluten plastpåse och slängas i containern för brännbart avfall på återvinningscentralen).
3. Ris
4. Sten och betong
5. Kyl och frys
6. Spisar

Återvinningsrampen: Asbest och eternit, slipers och tryckimpregnerat trä, trä, sorterat brännbart, grovsopor, wellpapp, porslin, planglas, gips, metall.

Återbruket Returen: Från och med den 1 juni 2021 tar Returen åter emot återbruk på baksidan av Returen-huset. Återbruk är exempelvis fönster, dörrar, garderober, takpannor, wc-stolar med mera. Lämna återbuket innan du åker i på återvinningscentralens område. Ha det därför lättillgängligt. Det är inte tillåtet att ställa av återbruk när Returen inte är öppet. Läs mer om Returens verksamhet och se öppettider på Trollhättans stads hemsida (öppnas i nytt fönster).

Återvinningsstationen där du sorterar förpackningar och Panta-Mera express är stängda tills vidare också det på grund av rådande omständigheter med Coronaviruset. Besök gärna någon av Trollhättans andra återvinningsstationer. Närmaste återvinningsstation hittar du vid ICA Jätten eller Pizzeria Träffen på Stamkullevägen.

 

Senast granskad: 2021-04-09