Det ska vara gott att göra gott

Teckna ditt nya elavtal innan 31 oktober så bjuder vi på en middag för två personer på de lokala restaurangerna Pinchos, Majo Bar eller Pitchers. Köper du förnybar och närproducerad el från Trollhättan Energi används dina pengar till någonting bra. Överskottet från vår verksamhet använder vi nämligen till att på olika sätt utveckla vår stad i en hållbar riktning.
Läs mer och teckna elavtal här.

Låt energin stanna i Trollhättan

Teckna ditt elavtal med Trollhättan Energi här.  Vi på Trollhättan Energi är hela stans miljöbolag och en lokal aktör i Trollhättan som både producerar och säljer förnybar energi. Vi ser dessutom till att energin stannar i Trollhättan genom att återinvestera överskottet från vår verksamhet i staden. När du tecknar elavtal med oss bidrar du till Trollhättans utveckling och påverkar vår stad i en hållbar riktning. Gör Trollhättan till en bättre plats - tillsammans med oss!

9 av 10 är nöjda med oss

En kundundersökning gjord av IMA Marknadsutveckling visar att 9 av 10 kunder är nöjda eller mycket nöjda med Trollhättans eget energibolag, Trollhättan Energi. Låga priser på samtliga våra tjänster och produkter, en offensiv satsning på fiberutbyggnad i hela kommunen och en personlig kundservice, tror vi är några av förklaringarna. Här kan du läsa mer om undersökningen.

Billigare
än bensin

Priset på biogas i Trollhättan motsvarar just nu ett bensinpris på 10,83 kr/l (uppgifter hämtade från gasbilen.se). Vår ambition är att alltid ligga under bensinpriset. Som först i Sverige med märkningen Bra Miljöval på vår biogas är vi extra stolta över att kunna erbjuda ett pra pris på ett förnybart fordonsbränsle producerat lokalt; av matravfall, avloppsslam och gödsel från gårdar i Dalsland.

Hela stans miljöbolag

Vi är hela stans miljöbolag. Trollhättan Energi ansvarar för att elnät, vatten, avlopp, renhållning (från januari 2015), fjärrvärme och stadsnät fungerar. Men att vara hela stans miljöbolag innebär också att vi påverkar Trollhättan i en hållbar riktning. Därför säljer vi el och biogas som är både grön och lokalproducerad av oss. Med våra produkter hjälper vi till att värna om det hållbara och enkla vardagslivet för dig som bor i Trollhättan med omnejd. Läs mer här.

Driftinformation

Insamling farligt avfall

2016-10-23 10:14 SMS-utskick ikväll. Vi skickar ut följande meddelande via SMS till trollhättebor över 16 år: "Hej! Vecka 40-41 hämtar vi farligt avfall med FA-bilen på en återvinningsstation nära dig. Se tid och plats, på www.trollhattanenergi.se. Mvh Trollhättan Energi" Avsändare: ThnEnergi

Laddstationen Överby Pågående

2016-10-20 09:39 Vi har just nu en driftstörning på den högra laddstationen på Överby. Vi arbetar för att åtgärda detta.

Läs fullständig driftinformation

Nyheter & pressmeddelanden

Nyhet Kundservice meddelar

2016-10-20 Torsdagen den 20 oktober stänger Kundservice för besök kl. 14:00.

Nytt nummer av Vardagsliv ute idag!
Nyhet Nytt nummer av Vardagsliv ute idag!

2016-10-19 I höstens Vardagsliv kan du läsa om hur vi använder strumpor istället för grävmaskiner... om Arsim som är mättekniker hos oss, om Mary som kan både svenska, engelska och arabiska - och om biogas och andra miljödrivmedel...

Nu bygger vi ihop Trollhättan och Vänersborg
Pressmeddelande Nu bygger vi ihop Trollhättan och Vänersborg

2016-10-18 Nu byggs fjärrvärmesystemen i Vänersborg och Trollhättan ihop. Under veckan fattades beslut om att teckna ett långsiktigt avtal om ett energisamarbete mellan Trollhättan Energi och Vattenfall.

Erbjudande! Få biogas för 10 000 kronor när du köper en begagnad gasbil hos Toveks
Nyhet Erbjudande! Få biogas för 10 000 kronor när du köper en begagnad gasbil hos Toveks

2016-10-12 Om du köper en begagnad gasbil hos Toveks i Trollhättan eller i Uddevalla så får du just nu 10 000 kronor att tanka miljömärkt biogas för.

Har du god ledningsförmåga? Då har vi ett spännande jobb.
Lediga jobb Har du god ledningsförmåga? Då har vi ett spännande jobb.

2016-10-06 Hos oss är det sällan spänningslöst. Nu behöver vi en ny elnätschef med mycket goda ledaregenskaper som kan det här med att bygga relationer och inte bangar för nya arbetssätt och ny teknik...

Nu samlar vi allt på en faktura
Nyhet Nu samlar vi allt på en faktura

2016-10-03 Nästa år blir det ännu enklare att vara kund hos oss. Istället för att få en enskild faktura för varje tjänst eller produkt du köper av oss så har vi samlat alltihop på samma faktura.

Det ska vara gott att göra gott
Nyhet Det ska vara gott att göra gott

2016-09-28 Förra årets kampanj för nya elavtals-kunder var så populär att vi nu kör en repris. Tecknar du elavtal och blir ny elhandelskund hos oss innan 31 oktober bjuder vi på en middag för två personer på utvalda lokala restauranger till ett värde av 400 kr.

Trollhättan Energi fortsätter hålla låga priser
Nyhet Trollhättan Energi fortsätter hålla låga priser

2016-09-22 - Vi fortsätter hålla låga priser på våra produkter och tjänster framöver, så även under 2017, säger Pia Brühl Hjort, vd för Trollhättan Energi. Fjärrvärmepriset fortsätter vara "fryst" som tidigare utlovats.

Är du en jordad ledare som kan underhålla?
Lediga jobb Är du en jordad ledare som kan underhålla?

2016-09-20 Nu, när vi startar igång en ny entreprenadavdelning som framförallt ska jobba med fiber och elnät, behöver Tom, Robin och Arsim (bland många fler) en ny kollega, en jordnära entreprenadchef med mycket goda ledaregenskaper.

9 av 10 kunder är nöjda med Trollhättan Energi
Nyhet 9 av 10 kunder är nöjda med Trollhättan Energi

2016-09-13 En kundundersökning gjord av IMA Marknadsutveckling visar att 9 av 10 kunder är nöjda eller mycket nöjda med Trollhättans eget energibolag, Trollhättan Energi.
– Låga priser på samtliga våra tjänster och produkter, en offensiv satsning på fiber...

Fler nyheter

Pågående arbeten

Tingvalla Dags för nya vattenledningar på Tingvalla

Vi gräver nya vatten- och avloppsledning på Tingvalla 2016-2017 Uppdatering 2016-10-20. Inom ett par veckor drar arbetet igång med att bland annat anlägga en tillfällig gångväg över Djupebäcksplatsen mellan Tingvallavägen och Djupebäcksgatan. Parkering under byggperioden hänvisas till pendelparkeringen vid järnvägsstationen eller vid Folkets park.

Överbyvägen, Bergsliden Nu lägger vi nya vattenledningar till Näl och Skogshöjden

Vi lägger nya vattenledningar under perioden juni 2016 - januari 2017 Nu drar vi igång arbetet med att säkra dricksvattenförsörjningen till Näl och Skogshöjden. Arbetet kommer framför allt att utföras till hösten, men redan nu börjar vi röja i skog och mark.

Gärdhem, Åsaka Vi gräver fiber för landsbygden

Vi gräver ner fiber under perioden mars - december 2016. Uppdatering 20161019 Arbetet med fiberdragning fortgår, vi har varit i området runt Velanda och blåst fiber. Vårt arbete i Lindveden pågår för fullt. Vi jobbar utmed Främmestadvägen där det finns maskiner som gräver för fiber. Vi vill göra er som kör i områdena vi gräver observanta på att det kan vara lite trångt att ta sig förbi våra maskiner, håll låg hastighet så går det bra för både din bil och vår personal. Tack för visad hänsyn!

Hjulkvarn, Velanda, delar av Dannebacken samt Stavre Vi bygger en bufferfri zon

Vi gräver ner fiber under perioden april - december 2016. Syftet är att ge så många villaägare i Trollhättan möjligheten att ansluta sig till stadsnätet och surfa upp till 1 000 Mbit/s.

Alla pågående och planerade arbeten

Kontakta Kundservice

Ring oss på 020-89 90 00. Maila kundservice@trollhattanenergi.se eller ställl en fråga på facebook.com/trollhattanenergi

Flyttanmälan gör du här. Besök oss gärna på Förrådsgatan 2. Du vet väl om att du på ett enkelt sätt kan följa din användning av el, värme och vatten på Mina Sidor? Vår Kundservice hjälper dig med frågor som rör el, elnät, vatten & avlopp, renhållning, stadsnät, fjärrvärme, biogas och sophämtning. Du når oss dygnet runt, året om.

Akut ärende? Ring alltid: 0520-49 74 00.

Läs mer om Kundservice

Change language

Vi använder oss av Google Translate