Johanna Eriksson, Alexander Forsström, Anders Brodd och Ulrik Engdahl i Trash Talk-podden.

Succé för podden Trash Talk: Möt sopgubben Alex i nya avsnittet

Premiäravsnittet av Trollhättan Energis nya podd Trash Talk har fått ett väldigt positivt mottagande. - Och även jag har redan lärt mig nya saker, säger sopgubben Alexander Forsström, som gästar det andra avsnittet som nu ligger ute.

Lyssna på Trash Talk – en podcast om sopor och återvinning

Alex har jobbat som renhållningsarbetare, som det formellt heter, i tio år. I podden berättar han om ett roligt, men ganska krävande arbete.

– Det är klart att det kan vara både lite skitigt och slitigt, men vi är ett gott gäng samtidigt som jag gillar att jobba fysiskt, berättar han.
Själv säger han sopgubbe om sig själv.
– Jag tycker att sopgubbe och sopgumma känns lite jordnära och gott.

Tömmer 22 000 kärl i Trollhättan

I podden delar han bland annat med sig av roliga anekdoter från sina tusentals turer ute på Trollhättans gator och vägar, där det händer att Trollhätteborna bjuder på både glass och choklad. 

Johanna Eriksson, Alexander Forsström, Anders Brodd och Ulrik Engdahl levererar Trash Talk-podden.

Trash Talk – en podcast om sopor och återvinning: Möt sopgubben Alex
I podden Trash Talks andra avsnitt får Ulrik, Johanna & Brodden får besök av renhållningsarbetaren Alexander Forsström, som kört sopor för Trollhättan Energi i tio år. Hör hur hans vardag ser ut. Du får också svaret på värmeljusets återvinningsgåta och smarta tips om hur du minskar miljöbelastningen i badrummet.

Totalt är det 22 000 avfallskärl som ska tömmas regelbundet.
– Det är klart att om alla kan tänka lite extra på hur man placerar kärlen inför tömningen och att inte lasta i tung jord och sten i trädgårdskärlet så det blir alldeles för tungt, så blir det ju vår vardag lite enklare, konstaterar han.
Poddgästen i avsnitt 2 har redan själv lärt sig flera saker kring sopor och återvinning tack vare podden.

Så återvinner du värmeljusen

– Det här med hur man återvinner värmeljus hade jag inte en aning om innan, avslöjar han.
Om det och mycket annat snackar programledaren Ulrik Engdahl och hans expertkollegor Johanna Eriksson och Anders ”Brodden” Brodd om i det nya avsnittet. Johanna och Brodden har svar på det mesta om hur vi återvinner på ett hållbart sätt för att vi tillsammans ska sluta elda upp förpackningar som kan tas till vara och bli nya förpackningar.

Tips om mer hållbar sminkning

– Vi har fått mycket positiv respons och det känns väldigt roligt, säger Johanna, som i avsnitt två bland annat också tipsar om hur dina sminkrutiner kan bli mer hållbara.

Fyra välfyllda poddavsnitt fram till sommaren och fyra avsnitt till hösten är planen under premiäråret. In och lyssna!

Nyheten publicerad: 2024-03-19

Senaste nyheterna

2024-03-26

Appen och Mina Sidor uppdateras med säkrare inloggning

Nu får du som kund hos Trollhättan Energi ännu säkrare inloggning med BankID Säker start. Med uppdateringen förbättras säkerheten och telefonbedrägerier försvåras. Det betyder att du inte längre blir uppmanad att lämna personnummer. På så sätt verifieras det att det är samma person som använder tjänsten hos oss som identifierar sig med BankID. 

Johanna Eriksson, Alexander Forsström, Anders Brodd och Ulrik Engdahl i Trash Talk-podden.

2024-03-19

Succé för podden Trash Talk: Möt sopgubben Alex i nya avsnittet

Premiäravsnittet av Trollhättan Energis nya podd Trash Talk har fått ett väldigt positivt mottagande. - Och även jag har redan lärt mig nya saker, säger sopgubben Alexander Forsström, som gästar det andra avsnittet som nu ligger ute.

Sopbil i solsken.

2024-03-18

Ändrad sophämtning under påsken (vecka 13 och 14)

Du som har tömning under vecka 13 och vecka 14 ställer ut dina sopkärl en dag tidigare än ordinarie hämtningsdag och låter sopkärlen stå tills det är tömt.

En AI-skapad bild av

2024-03-08

Kardanvägen i Trollhättan – ett living lab för framtidens energisystem

Hur kan vi utöka laddinfrastrukturen på Kardanvägen i Trollhättan utan att höja det totala effektuttaget i elnätet? Denna fråga ställer sig Trollhättan Energi, Innovatum Science Park och Kraftstaden fastigheter tillsammans med företagare på Kardanvägen i det nya samarbetsprojektet ”iTEK”, delfinansierat av Energimyndigheten. Under hösten genomförs ett så kallat ”living lab”, ett verkligt test, där Trollhättan Energi styr ner effekten på företagens elbilsladdare på tider då effektuttaget är som högst. Målet: minska toppeffekten med 10 % trots en ökad elektrifiering.

Marknadschef Sten Kristensson

2024-03-05

”Vad tycker du vi kan göra bättre?”

Den frågan ställer Trollhättan Energi kommande veckor till ungefär 1 500 slumpmässigt utvalda kunder i en årlig kundundersökning.

Fyra personer på en återvinningscentral

2024-03-04

Töm säcken på återvinningscentralen och öka återvinningen

Visste du att mycket av det som slängs i containern för Energiåtervinning på återvinningscentralen är material som egentligen skulle kunna återvinnas och bli nya prylar om det sorterades rätt? I stället eldas resurserna upp i onödan. Så vill vi inte ha det. För att öka sorteringen ytterligare är det nu inte längre tillåtet att slänga säckar eller förslutna kartonger med material i containrarna på återvinningscentralen.

Solcellspaneler på en äng med får

2024-03-04

Johan Jonsson, enhetschef för Affärsstyrning, Trollhättan Energi: ”Arbetet med solcellsparken fortsätter”

Nu i veckan gick anbudsförfrågan ut för den solcellspark som Trollhättan Energi planerar bygga på Hedeäng, granne med den nya framtida Återvinningscentralen. Flera tusen solcellspaneler ska ge Trollhättebor, verksamheter och företag ungefär 2,5 gigawattimmar per år.

2024-03-01

Trollhättan Energi vässar den digitala kundupplevelsen – med en ny app

Trollhättan Energi tar nu nästa steg mot en mer digitaliserad och hållbar framtid genom ett nytt samarbete med appleverantören Bright Energy via EG. Till hösten lanseras en ny app som ger Trollhätteborna en större insikt i deras energianvändning och klimatpåverkan på ett enkelt och tillgängligt sätt.

2024-02-20

Premiär för podden Trash Talk: Hör Ulrik, Johanna & Brodden snacka sopor

Det snackas sopor och återvinning i Trollhättan som aldrig förr. Initiativet Trash Talk har verkligen fått ett härligt gensvar från er Trollhättebor och nu tar vi nästa steg för att fylla på med ännu mer hållbart snack. Tisdagen den 20 februari är det premiär för podden Trash Talk där du får tips, inspiration och massor av pepp från Ulrik, Johanna & Brodden - med gäster. Premiärgäst är kommunikatören Sofi Kristiansson som berättar mer om initiativet Trash Talk.

Man på scen pekar

2024-02-16

Trollhättan Energi anordnar ”Trash Talk live” – ett öppet hus om Hemsortering för dig som äger ett flerfamiljshus

Under kommande år kommer Trollhättan Energi göra en rad insatser för att underlätta och öka återvinningen i Trollhättan (till exempel Hemsortering, ny återvinningscentral, mobil återvinningscentral med mera). Med konceptet Trash Talk vill Trollhättan Energi inspirera och engagera alla Trollhättebor till att ta snacket med varandra om återvinning och till en mer hållbar livsstil.

Hög med metallförpackningar

2024-02-14

Trolig orsak till brand i sopbil: trycksatt metallförpackning

Under onsdag morgon när renhållningsarbetare Anton skulle tömma en container med metallförpackningar på återvinningsstationen vid Kungsporten i Trollhättan fattade lasset eld. Trolig orsak: trycksatt behållare som till exempel hårsspray.

2024-01-23

Få en inblick i våra distributionselektrikers vardag

Den 23 januari firas Elens dag som är till för att uppmärksamma elens nytta i samhället.