Johanna Eriksson, Alexander Forsström, Anders Brodd och Ulrik Engdahl i Trash Talk-podden.

Succé för podden Trash Talk: Möt sopgubben Alex i nya avsnittet

Premiäravsnittet av Trollhättan Energis nya podd Trash Talk har fått ett väldigt positivt mottagande. - Och även jag har redan lärt mig nya saker, säger sopgubben Alexander Forsström, som gästar det andra avsnittet som nu ligger ute.

Lyssna på Trash Talk – en podcast om sopor och återvinning

Alex har jobbat som renhållningsarbetare, som det formellt heter, i tio år. I podden berättar han om ett roligt, men ganska krävande arbete.

– Det är klart att det kan vara både lite skitigt och slitigt, men vi är ett gott gäng samtidigt som jag gillar att jobba fysiskt, berättar han.
Själv säger han sopgubbe om sig själv.
– Jag tycker att sopgubbe och sopgumma känns lite jordnära och gott.

Tömmer 22 000 kärl i Trollhättan

I podden delar han bland annat med sig av roliga anekdoter från sina tusentals turer ute på Trollhättans gator och vägar, där det händer att Trollhätteborna bjuder på både glass och choklad. 

Johanna Eriksson, Alexander Forsström, Anders Brodd och Ulrik Engdahl levererar Trash Talk-podden.

Trash Talk – en podcast om sopor och återvinning: Möt sopgubben Alex
I podden Trash Talks andra avsnitt får Ulrik, Johanna & Brodden får besök av renhållningsarbetaren Alexander Forsström, som kört sopor för Trollhättan Energi i tio år. Hör hur hans vardag ser ut. Du får också svaret på värmeljusets återvinningsgåta och smarta tips om hur du minskar miljöbelastningen i badrummet.

Totalt är det 22 000 avfallskärl som ska tömmas regelbundet.
– Det är klart att om alla kan tänka lite extra på hur man placerar kärlen inför tömningen och att inte lasta i tung jord och sten i trädgårdskärlet så det blir alldeles för tungt, så blir det ju vår vardag lite enklare, konstaterar han.
Poddgästen i avsnitt 2 har redan själv lärt sig flera saker kring sopor och återvinning tack vare podden.

Så återvinner du värmeljusen

– Det här med hur man återvinner värmeljus hade jag inte en aning om innan, avslöjar han.
Om det och mycket annat snackar programledaren Ulrik Engdahl och hans expertkollegor Johanna Eriksson och Anders ”Brodden” Brodd om i det nya avsnittet. Johanna och Brodden har svar på det mesta om hur vi återvinner på ett hållbart sätt för att vi tillsammans ska sluta elda upp förpackningar som kan tas till vara och bli nya förpackningar.

Tips om mer hållbar sminkning

– Vi har fått mycket positiv respons och det känns väldigt roligt, säger Johanna, som i avsnitt två bland annat också tipsar om hur dina sminkrutiner kan bli mer hållbara.

Fyra välfyllda poddavsnitt fram till sommaren och fyra avsnitt till hösten är planen under premiäråret. In och lyssna!

Nyheten publicerad: 2024-03-19

Senaste nyheterna

2024-06-24

​​Trollhättan Energi är stolta sponsorer till Pride​

Trollhättan Energi är stolta glittersponsorer till Trollhättan Pride 2024, vilket är en del av vårt samhällsengagemang och vårt långsiktiga hållbarhetsarbete för mångfald, inkludering och jämlikhet.

2024-06-20

Klartecken för byggstart av nytt vattenverk

I veckan gav styrelsen för Trollhättan Energi klartecken för byggstart av ett nytt vattenverk. Under hösten ska Trollhättans kommunfullmäktige yttra sig om beslutet avseende byggstart innan spaden kan sättas i marken och byggnationen av nytt vattenverk kan påbörjas.

2024-06-19

Trollhättan Energi avvecklar sin försäljning av fordonsgas

Tankstationen vid Trestad center stängs ned kring midsommar, tankstationen vid Tingvalla under 2028. Trollhättan Energis styrelse fattade beslutet under gårdagen.

2024-06-18

Nytt poddavsnitt: Trash Talk om second hand, fräscha avfallskärl och Barnen i Bullerbyn

I det fjärde avsnittet av Trollhättan Energis uppmärksammade Trash Talk-podd gästas Ulrik, Johanna och Brodden av universitetslektor Lisa Bomble som både forskar och undervisar kring hållbar utveckling vid Högskolan Väst. Hon förklarar bland annat skillnaden mellan att leva linjärt och cirkulärt.

2024-06-14

Så gör du om du drabbats av översvämning

Under onsdagseftermiddagen drabbades delar av Trollhättan av skyfall och snö. Personal från Trollhättan Energi har besökt många fastighetsägare för att undersöka skadorna.

Sopbil i solsken.

2024-06-10

Ändrad sophämtning midsommarveckan (vecka 25)

Du som har tömning under vecka 25 ställer ut dina sopkärl en dag tidigare än ordinarie hämtningsdag och låter sopkärlen stå tills det är tömt.

2024-06-05

Från klassrum till sjö: Oliver och Hugo har undersökt övergödning med stöd av Trollhättan Energi

Oliver Pettersson (till höger) och Hugo Johansson (i mitten) studerar sista året på Nils Ericsonsgymnasiet och har i sitt gymnasiearbete undersökt hur gödningsmedel från jordbruk påverkar vattenkvaliteten i sjöar. Med stöd av Erik Sjöberg (till vänster), laboratoriechef hos Trollhättan Energi, har de analyserat vattenprover från Vänern, Hullsjön, Östra Hästefjorden och Dättern i laboratoriet på Arvidstorp.

Sopbil i solsken.

2024-05-27

Ändrad sophämtning vecka 23 (Sveriges Nationaldag)

Du som har tömning under vecka 23 ställer ut dina sopkärl en dag tidigare än ordinarie hämtningsdag och låter sopkärlen stå tills det är tömt.

Sten Krist4ensson, marknadschef, Förrådsg 2 2024

2024-05-24

Företagskunder ger Trollhättan Energi höga betyg

I vårens kundundersökning ger både privat- och företagskunder Trollhättan Energi höga betyg. Nöjd-kund-index (NKI) har ökat mest på företagssidan och det totala NKI:et fortsätter vara högre än branschsnittet totalt sett.

2024-05-21

Lokala stjärnkockar gästar Trash Talk-podden: ”Att minska matsvinnet är en viktig fråga för oss”

Två lokala stjärnkockar gästar det tredje avsnittet av den uppmärksammade Trash Talk-podden, som nu släpps lagom till helgens evenemang Smaka på Trollhättan på Drottningtorget 24-25 maj. I podden berättar Rickard Halleröd från anrika Alberts och Per Olofsson från Nova bland annat hur de gör för att minimera matsvinnet. – Det föder kreativitet och leder bland annat till nya spännande rätter, säger Rickard.

2024-05-20

Trollhättan Energi med Trash Talk på Hela Kronan Gungar

I lördags fylldes Kronogården med liv och rörelse när Hela Kronan Gungar gick av stapeln. Dans, sång, uppträdanden och mat lockade runt 5000 besökare, vilket innebar publikrekord för evenemanget.

Vd Trollhättan Energi Pia Bruhl Hjort

2024-04-30

Trollhättan Energi gjorde ett positiv resultat för 2023

Nu är bokslutet klart för 2023 och Trollhättan Energi gjorde ett resultat på 61 miljoner.