Tjej i blå tröja tittar in i kameran

Kan du sitta inne? Det kan Mary, kundservicemedarbetare

”Jag heter Mary och är kundservice- medarbetare. Om du någon gång behöver prata med någon på Trollhättan Energi, är sannolikheten stor att du får prata med mig först. Det går aldrig att förutsäga hur en arbetsdag ska se ut, men så mycket vet jag, att jag har en arbetsplats inomhus. Hos oss ger vi goda råd, hjälper till och bidra med hur Trollhätteborna kan få en både hållbarare och enklare vardag.”

Pluggade omvårdnad

Gymnasiet

Omvårdnadsprogrammet på Nils Ericsson-gymnasiet

Första jobbet

Fick timanställning som lokalvårdare på GKN och på en klädbutik (P2O), Etage på Överby. Sedan undersköterska och gruppledare inom hemtjänsten, i ca 4 år.

Så fick jag jobbet på Trollhättan Energi

Såg en annons om att Trollhättan Energi sökte arabisktalande kundservice-medarbetare. Jag sökte och fick det. Hade ingen erfarenhet av att jobba i kundservice, men ville verkligen göra något annat och fick chansen. Nu kan jag lite om mycket och kan svara på frågor om bland annat sopsortering, vattenläckor och elpriser.

Jag chattar och Facebookar på jobbet

Lön

En kundservice-medarbetare i energibranschen tjänar omkring 28 200 kr/månaden

Arbetskläder

Har inga arbetskläder, men om jag är med event så har vi på oss Trollhättan Energi-märkta kläder.

Arbetsuppgifter

Svarar i telefon, tar emot besök, chattar, svarar på frågor på Facebook, har hand om fakturering, krav-hantering och pratar med våra kunder om de inte kan betala. De vanligaste frågorna är exempelvis varför man inte fått tömt sitt sopkärl, flyttanmälningar, frågor om elpriser och om betalningspåminnelser.

Senast granskad: 2022-04-21