Två kvinnor håller ett diplom i kontorsmiljö

Trollhättan Energi certifierad Schysst Elhandlare

Att bry sig om sina kunder och finnas nära tillhands som leverantör av trygga produkter och tjänster har alltid varit ambitionen för Trollhättan Energi. - Därför känns det såklart extra roligt att vi nu också ha fått certifieringen "Schysst elhandel" av branschorganisationen Energiföretagen Sverige. Vi uppfyller alla 18 kundlöften - och har dessutom lagt till ett nittonde, säger Mia Biselius, elhandelsansvarig hos Trollhättan Energi.

Det finns en uppsjö av elhandelsföretag som alla handlar el från samma nordiska elbörs: NordPool.
– Priserna på elbörsen går förstås upp och ner för alla och försäljningsargumenten och erbjudandena till dig som kund kan i slutänden se ganska olika ut. Och vara olika tydliga, säger Mia Biselius.

Det är där certifieringen Schysst elhandel kommer in. Certifieringen är nämligen framtagen med syfte att elkunder ska känna sig trygga i valet av elhandelsföretag. Som certifierat elhandelsföretag förbinder sig Trollhättan Energi att följa 18 kundlöften som sträcker sig längre än vad lagen kräver.

– Vi är många som arbetat aktivt med certifieringen och tagit det på största allvar. Bland annat har kundservice, försäljningsavdelningen och andra som arbetar med elhandel på Trollhättan Energi genomgått en utbildning och tillsammans har vi arbetat igenom löftena, säger Annelie Lindskog marknadsassistent på Trollhättan Energi.

Symbol Schysst Elhandel

Dessa kundlöften gäller allt från tydlig och riktig prisinformation till transparens om ångerrätt och att man tar särskild hänsyn till utsatta kunder i sina säljprocesser. Det är inte alltid så lätt att veta vad elen egentligen kostar, eftersom det är en mix av fasta och rörliga avgifter där alla elhandelsleverantörer presenterar priset på olika sätt.

– Vi vill vara så tydliga vi kan med vad du tecknar för avtal. Därför är vi noga med att exempelvis presentera ett jämförpris på vår hemsida, säger Mia.

Flera kontaktvägar in

Att Trollhättan Energi har tydliga rutiner och att de avtalsvillkor som branschen och Konsumentverket enats om används är några av många skäl till att de nu certifierats och fått ”garantistämpeln” Schysst Elhandel. Trollhättan Energi åtar sig också att ha välutbildad personal nära tillhands när kunder behöver hjälp eller har frågor. Förutom chatt, mejl och sociala kanaler finns de alltid på plats i Trollhättan.

– I en orolig elmarknadstid är det viktigt att du som kund känner dig så trygg du kan. Jag har full förståelse för att många har frågor kring elpriset just nu och då känns det bra att vi finns lokalt i Trollhättan. Det är bara att komma in och prata med oss, menar Mia.

Utöver de 18 certifieringskriterierna som branschen slagit fast, har Trollhättan Energi lagt till ett 19:e:

– Det har just med kundbemötandet att göra. Vi vet från tidigare kundundersökningar att vi upplevs ha ett väldigt bra bemötande och för att understryka hur viktigt det är även för oss så har vi enats om det 19:e löftet: ”Ett leende ska alltid höras eller synas genom telefonen”, berättar Mia.

Hon ser certifieringen som en bekräftelse som samtidigt inspirerar alla som jobbar med elhandeln i olika roller inom företaget.

– Idag har vi omkring 12 000 privat- och företagskunder och just dialogen och närvaron är så oerhört viktiga parametrar för oss. Tillsammans med våra kunder tar vi vara på den lokal kraften och det ska kännas även i relationen. Att vi dessutom enbart säljer el som kommer från sol, vind och vatten och att delar av den också är producerad på hemmaplan, gör bara känslan ännu bättre. Det är 100 procent förnybart och 100 procent schysst, avslutar Mia Biselius.

Trollhättan Energi anordnar öppet hus

Inom kort bjuder Trollhättan Energi in dig som vill veta mer om vad du kan göra för att använda din el på ett smart sätt till ett öppet hus. Håll koll på hemsidan för datum och tid.

Kontakt

Har du frågor eller vill veta mer om schysst elhandel? Kontakta Mia Biselius: 0520-49 75 05 eller mia.biselius@trollhattanenergi.se 

19 kundlöften – Trollhättan Energi lovar

Nyheten publicerad: 2022-08-29

Senaste nyheterna

Två drifttekniker står framför en reservcentral som ska skänkas till Ukraina.

2023-05-26

Trollhättan Energi skänker värmepanna till Ukraina

När Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) gick ut med en förfrågan om att skänka materiel och utrustning till Ukraina tänkte Lars-Erik Nyman, drifttekniker på Trollhättan Energi, genast på en reservcentral för fjärrvärme som inte längre var i bruk. 

2023-05-24

Flera biogasstationer har fått nya ägare

I slutet av förra året beslutade Trollhättan Energis styrelse att bolagets biogas-engagemang skulle fokuseras helt till Trollhättan. Nu står det klart att flera av tankstationerna som inte längre skulle drivas vidare i Trollhättan Energis regi fått nya ägare.

Solnedgång över Trollhättan

2023-05-15

Trollhättan Energi är navet i energiomställningen i Trollhättan

Hur kan den energi som används – användas klokt och den energi som i dagsläget inte används alls tas tillvara? Hur kan användningen av energi visualiseras så att Trollhätteborna får en större förståelse och medvetenhet om hur och när de använder sin energi? Hur kan vi jobba mer cirkulärt, tillsammans? Det är några av de frågor Trollhättan Energi ställer sig just nu.

2023-05-12

”Nu ser vi äntligen ut som det energibolag vi är och vill vara”

Måndagen den 15 maj växlar Trollhättan Energi om till ett helt nytt utseende med en ny logotyp och ett annat uttryck i färg och form. Det gamla utseendet har många år på nacken och är inte anpassat efter vad bolaget vill förmedla eller den omvärld vi lever i nu.

2023-04-27

Ett fjolår fyllt av utmaningar och möjligheter: ”Omställningen fortsätter”

Det är boksluts- och årsredovisningstider och när Trollhättan Energis VD Pia Brühl Hjort summerar 2022 kan hon blicka tillbaka mot ett fjolår fyllt av både utmaningar och möjligheter. - Rysslands invasion av Ukraina och inflationen har inneburit att vi på olika sätt ökat takten i vår hållbara omställning, men också jobbat ännu mer för att gå i takt med Trollhätteborna, säger hon.

Pia Brühl Hjort, vd Trollhättan Energi

2023-03-31

Trollhättan Energi storsatsar: fler nya jobb i heta energibranschen

Under senaste året har Trollhättan Energi sett hur förväntningarna från kunderna snabbt förändrats och att det blivit ett helt annat fokus på energifrågor i hela samhället. Förutsättningarna är radikalt annorlunda och utvecklingen sker i en rasande fart. Nu satsar Trollhättan Energi på en rad nya tjänster inom både värme, elproduktion och på elnätssidan för att möta behovet av förnybar energi.

2023-03-29

Rätt och fel om plaståtervinning: ”En pulka är ingen förpackning”

Varför ska vi sortera plastförpackningarna när de ändå bara eldas upp? Frågan dyker upp då och då, men bygger i grunden på ett missförstånd. – Självklart lönar det sig både ekonomiskt och miljömässigt att sortera sina plastförpackningar. Vår gemensamma utmaning är att vi lämnar alldeles för många andra plastprodukter i förpackningsåtervinningen som inte ska vara där, säger Ulrika Edh-Spranger, enhetschef för återvinning hos Trollhättan Energi.

2023-03-23

Svar Direkt: Så funkar vår nya tjänsteguide Streemi för dig som är fiberkund

Just nu får vi många nyfikna frågor om vad Streemi är och hur det funkar. Därför bad vi projektledaren Camilla Olausson och vår Stadsnätschef Tom Nordal ge Svar direkt och förklara lite mer om hur du som är fiberkund hos Trollhättan Energi enkelt hittar alla smarta tjänster och teckna avtal direkt med leverantörerna. På ett och samma ställe.

Blå pratbubbla med ett

2023-03-17

Laddbox får försäljningsförbud – Trollhättan Energi följer utvecklingen

Onsdagen den 15 mars gick Elsäkerhetsverket ut med ett pressmeddelande om att laddboxen av märket Easee Home och Easee Charge belagts med försäljningsförbud efter en granskning av laddboxar till elbilar. Trollhättan Energi har pausat försäljningen och följer utvecklingen.

Barn sitter i ett tält framför huset och tittar på en surfplatta.

2023-03-09

Jämför och beställ fibertjänster direkt på streemi.se

Streemi är en guide som hjälper dig att välja din bästa lösning för bredband, telefoni, tv, trygghetslarm eller andra smarta tjänster i Trollhättan Energis öppna fibernät. Nu blir det dessutom ännu enklare att jämföra och beställa digitala tjänster direkt på streemi.se.

Kille håller i en papperspåse och tittar in i kameran. Tjej håller en påshållare med en papperspåse i.

2023-02-13

Den gyllene trippeln: Ge din avfallspåse chansen att briljera

Matavfallet är en viktig energiresurs som förädlas och blir till biogas. Nyckeln i kretsloppstänket är att papperspåsen gjord av återvunnen träflis, som till skillnad från plastpåsar kan följa med matavfallet i biogasprocessen. För att få den bästa återvinningseffekten och utnyttja påsen maximalt, finns det dessutom tre enkla gyllene regler, tipsar Charlotta Kopsch på Återvinning. 

2023-02-06

Sprängningarna snart klara: Så byggs den biologiska reningen ut i avloppsreningsverket

För att uppfylla det nya miljötillståndet måste Arvidstorps avloppsreningsverk eliminera ännu mer kväve och fosfor. Samtidigt ökas inflödeskapaciteten från 1000 liter i sekunden till 1400 liter. Nu går det omfattande arbetet med att utveckla den biologiska reningen snart in i nästa fas. Under våren ska det pågående sprängningsarbetet i bergrummet vara helt klart och då påbörjas gjutningen av de utsprängda bassängerna för det tredje biologiska reningssteget. - Det är mycket logistik och en oerhört snäv tidsram, men vi följer tidsplanen, säger Peter Albertson, avdelningschef för avloppsreningsverket.