Trollhättan Energi vässar den digitala kundupplevelsen – med en ny app

Trollhättan Energi tar nu nästa steg mot en mer digitaliserad och hållbar framtid genom ett nytt samarbete med appleverantören Bright Energy via EG. Till hösten lanseras en ny app som ger Trollhätteborna en större insikt i deras energianvändning och klimatpåverkan på ett enkelt och tillgängligt sätt.

De senaste åren har synen på el och elanvändningen förändrats. Med högre elpriser än vad vi historiskt varit vana vid och den pågående elektrifieringen av samhället finns också ett annat behov av att kunna följa upp och förstå sin elanvändning. 

– Med vår nya app, som framför allt riktar sig till privatpersoner, vill vi att våra kunder ska få en större förståelse för sin elanvändning. Appen har integrationer mot utvalda laddboxar, värmekällor och andra uppkopplade prylar som du då kan styra med hjälp av appen, säger Andreas Liberg, digital projektledare hos Trollhättan Energi och den som kommer driva införandet av den nya appen. 

Flera nya funktioner – och några gamla 

Trollhättan Energi var tidiga i energibranschen med att erbjuda en app och den nuvarande lanserades 2014, då med fokus på avfall och återvinning.

– Vi vet att pushnotisen för när det är dags att ställa ut sitt sopkärl är en uppskattad funktion och den behåller vi. Några av de nya funktionerna är prognos av förväntad elanvändning, möjligheten att dela informationen med familjen, jämförelse med dina grannar och mycket mer, fortsätter Andreas. 

Förutom tjänster inom el och återvinning erbjuder Trollhättan Energi abonnemang för vatten, elnät, fiber och fjärrvärme.

– Vi är ett energibolag med ett brett utbud av produkter och tjänster och förutom att vässa oss inom el och energi har det varit viktigt för oss att samla så mycket information som möjligt på ett och samma ställe. Detta blir ”vägen in” för dig som privatkund och du kommer kunna se alla dina avtal med Trollhättan Energi, säger Andreas. 

Se aktuellt elpris 

De flesta av Trollhättan Energis kunder har fortfarande ett rörligt elavtal även om fler och fler blir intresserade av timprisavtal. Ett timprisavtal passar dig som är eller vill bli mer engagerad i din elanvändning och aktivt styra den till de tider på dygnet då priserna är lägre. 

– Den nya appen visar aktuellt timspotpris från Nordpol vilket vi vet att många av våra kunder efterfrågar. Det här är ett viktigt steg för att öka kundnöjdheten och bidra till en medveten användning av energi, avslutar Andreas. 

Trollhättan Energi planerar att lansera den nya appen under hösten 2024. 

Fakta: vilka är Bright Energy? 

Bright Energy, har etablerat sig som en ledande aktör inom digital energihantering. Deras mål är tydligt: att hjälpa kunder att ta kontroll över sin elanvändning och därigenom maximera nyttan av förnybara energikällor, vilket är av stor betydelse i en tid då Sveriges elnät står inför ökad belastning. 

Nyheten publicerad: 2024-03-01

Senaste nyheterna

Blå pratbubbla med ett

2024-07-18

Utsättning av el och fiber pågår i Trollhättan

Just nu får vi samtal från kunder som frågar om personer som gör så kallad utsättning på deras tomt. Alltså markerar var el, fiber och telefonkablar går.

Man med varseljacka, hjälm och jeans som lutar sig mot ett stort rör i ett bergrum. Ler och tittar in i kameran.

2024-07-10

Avloppsreningsverket växer: Följ med ner i berget och se bassängerna för den utbyggda biologiska reningen

Trollhättan Energis omfattande infrastrukturprojekt med utbyggd biologisk rening nere i Arvidstorps avloppsreningsverk, går stabilt framåt. Betongarbetena pågår nu för fullt och närmare 95 procent av det planerade arbetet med bassängväggar, bassängbottnar och manöverplan har kommit på plats.

2024-07-04

”Vi hanterar inkommande ärenden så fort vi kan”

Sedan skyfallen i Skoftebyn, Sylte, Torsered och centrala delar av stan för några veckor sedan har hittills över 120 hushåll varit i kontakt med Trollhättan Energi. Det kom mycket regn och dessutom hagel på kort tid, vilket orsakade översvämningar i fastigheter och på gator.

2024-06-24

​​Trollhättan Energi är stolta sponsorer till Pride​

Trollhättan Energi är stolta glittersponsorer till Trollhättan Pride 2024, vilket är en del av vårt samhällsengagemang och vårt långsiktiga hållbarhetsarbete för mångfald, inkludering och jämlikhet.

2024-06-20

Klartecken för byggstart av nytt vattenverk

I veckan gav styrelsen för Trollhättan Energi klartecken för byggstart av ett nytt vattenverk. Under hösten ska Trollhättans kommunfullmäktige yttra sig om beslutet avseende byggstart innan spaden kan sättas i marken och byggnationen av nytt vattenverk kan påbörjas.

2024-06-19

Trollhättan Energi avvecklar sin försäljning av fordonsgas

Tankstationen vid Trestad center stängs ned kring midsommar, tankstationen vid Tingvalla under 2028. Trollhättan Energis styrelse fattade beslutet under gårdagen.

2024-06-18

Nytt poddavsnitt: Trash Talk om second hand, fräscha avfallskärl och Barnen i Bullerbyn

I det fjärde avsnittet av Trollhättan Energis uppmärksammade Trash Talk-podd gästas Ulrik, Johanna och Brodden av universitetslektor Lisa Bomble som både forskar och undervisar kring hållbar utveckling vid Högskolan Väst. Hon förklarar bland annat skillnaden mellan att leva linjärt och cirkulärt.

2024-06-14

Så gör du om du drabbats av översvämning

Under onsdagseftermiddagen drabbades delar av Trollhättan av skyfall och snö. Personal från Trollhättan Energi har besökt många fastighetsägare för att undersöka skadorna.

Sopbil i solsken.

2024-06-10

Ändrad sophämtning midsommarveckan (vecka 25)

Du som har tömning under vecka 25 ställer ut dina sopkärl en dag tidigare än ordinarie hämtningsdag och låter sopkärlen stå tills det är tömt.

2024-06-05

Från klassrum till sjö: Oliver och Hugo har undersökt övergödning med stöd av Trollhättan Energi

Oliver Pettersson (till höger) och Hugo Johansson (i mitten) studerar sista året på Nils Ericsonsgymnasiet och har i sitt gymnasiearbete undersökt hur gödningsmedel från jordbruk påverkar vattenkvaliteten i sjöar. Med stöd av Erik Sjöberg (till vänster), laboratoriechef hos Trollhättan Energi, har de analyserat vattenprover från Vänern, Hullsjön, Östra Hästefjorden och Dättern i laboratoriet på Arvidstorp.

Sopbil i solsken.

2024-05-27

Ändrad sophämtning vecka 23 (Sveriges Nationaldag)

Du som har tömning under vecka 23 ställer ut dina sopkärl en dag tidigare än ordinarie hämtningsdag och låter sopkärlen stå tills det är tömt.

Sten Krist4ensson, marknadschef, Förrådsg 2 2024

2024-05-24

Företagskunder ger Trollhättan Energi höga betyg

I vårens kundundersökning ger både privat- och företagskunder Trollhättan Energi höga betyg. Nöjd-kund-index (NKI) har ökat mest på företagssidan och det totala NKI:et fortsätter vara högre än branschsnittet totalt sett.