Trollhättan Energi vässar den digitala kundupplevelsen – med en ny app

Trollhättan Energi tar nu nästa steg mot en mer digitaliserad och hållbar framtid genom ett nytt samarbete med appleverantören Bright Energy via EG. Till hösten lanseras en ny app som ger Trollhätteborna en större insikt i deras energianvändning och klimatpåverkan på ett enkelt och tillgängligt sätt.

De senaste åren har synen på el och elanvändningen förändrats. Med högre elpriser än vad vi historiskt varit vana vid och den pågående elektrifieringen av samhället finns också ett annat behov av att kunna följa upp och förstå sin elanvändning. 

– Med vår nya app, som framför allt riktar sig till privatpersoner, vill vi att våra kunder ska få en större förståelse för sin elanvändning. Appen har integrationer mot utvalda laddboxar, värmekällor och andra uppkopplade prylar som du då kan styra med hjälp av appen, säger Andreas Liberg, digital projektledare hos Trollhättan Energi och den som kommer driva införandet av den nya appen. 

Flera nya funktioner – och några gamla 

Trollhättan Energi var tidiga i energibranschen med att erbjuda en app och den nuvarande lanserades 2014, då med fokus på avfall och återvinning.

– Vi vet att pushnotisen för när det är dags att ställa ut sitt sopkärl är en uppskattad funktion och den behåller vi. Några av de nya funktionerna är prognos av förväntad elanvändning, möjligheten att dela informationen med familjen, jämförelse med dina grannar och mycket mer, fortsätter Andreas. 

Förutom tjänster inom el och återvinning erbjuder Trollhättan Energi abonnemang för vatten, elnät, fiber och fjärrvärme.

– Vi är ett energibolag med ett brett utbud av produkter och tjänster och förutom att vässa oss inom el och energi har det varit viktigt för oss att samla så mycket information som möjligt på ett och samma ställe. Detta blir ”vägen in” för dig som privatkund och du kommer kunna se alla dina avtal med Trollhättan Energi, säger Andreas. 

Se aktuellt elpris 

De flesta av Trollhättan Energis kunder har fortfarande ett rörligt elavtal även om fler och fler blir intresserade av timprisavtal. Ett timprisavtal passar dig som är eller vill bli mer engagerad i din elanvändning och aktivt styra den till de tider på dygnet då priserna är lägre. 

– Den nya appen visar aktuellt timspotpris från Nordpol vilket vi vet att många av våra kunder efterfrågar. Det här är ett viktigt steg för att öka kundnöjdheten och bidra till en medveten användning av energi, avslutar Andreas. 

Trollhättan Energi planerar att lansera den nya appen under hösten 2024. 

Fakta: vilka är Bright Energy? 

Bright Energy, har etablerat sig som en ledande aktör inom digital energihantering. Deras mål är tydligt: att hjälpa kunder att ta kontroll över sin elanvändning och därigenom maximera nyttan av förnybara energikällor, vilket är av stor betydelse i en tid då Sveriges elnät står inför ökad belastning. 

Nyheten publicerad: 2024-03-01

Senaste nyheterna

2024-10-17

Premiär på Drottningtorget för Mobil Återvinningscentral

Nu ska det bli ännu lättare att sortera i Trollhättan. Den nya satsningen på Mobil Återvinningscentral blir ett viktigt komplement till Återvinningscentralen Håjum. – Förhoppningen är att vår mobila återvinningscentral ska turnera runt i Trollhättans stadsdelar, säger Renhållningsteknikern Anders Brodd. Den rullande centralen lanseras nu under tre premiärlördagar på Drottningtorget den 26 oktober, 16 november och 14 december klockan 11-14.

2024-10-09

”Vi behöver en stark ekonomi för att finansiera framtidens vatten- och energiförsörjning”

Trollhättan Energis styrelse har nu beslutat om avgiftsjusteringarna för vatten, avlopp, avfallshantering och elnät för 2025. Avgiften för fjärrvärme ska också justeras, men nivån är ännu inte beslutad. Fiberavgiften justeras så att alla kunder betalar samma månadsavgift, oavsett var i kommunen du bor. De nya avgiftsnivåerna gäller från 1 januari 2025.

2024-10-03

Nyheten Kraftkombo: Ger hushåll och småföretag ett elavtal som har det bästa av två världar

Nu kan du få både rörligt och fast elpris. Efter de senaste årens oro på elmarknaden har Trollhättan Energi nämligen tagit fram ett helt nytt elavtal för att öka pristryggheten för kunderna. Det gör att du kan ta vara på det bästa med både rörligt och fast elpris. – Kraftkombo Hem och Kraftkombo Småföretag kombinerar det bästa av två världar och ger ett jämnare pris över tid, säger Mia Biselius, elhandelsansvarig på Trollhättan Energi.

2024-09-24

Höstpremiär för podden Trash Talk: Om vattkoppor, fast fashion och hur vi återvinner våra kläder

Om vi slutade tillverka kläder här och nu, så skulle världen ändå ha kläder för sex generationer framåt. Överproduktionen och överkonsumtionen innebär en stor belastning på klimatet. Dessutom hamnar merparten av kläderna i soporna, när vi inte använder dem längre.

Gruppbild med personalen på Arvidstorp

2024-09-20

Biologisk mångfald på Arvidstorp

Det började med en idé om att göra arbetsplatsen finare, ett litet frö som visade sig växa till ett helt projekt för biologisk mångfald.

Luftburet elnät

2024-09-13

Samråd: Nu vill vi veta vad du har att säga om vår nätutvecklingsplan

Vi har tagit fram en nätuvecklingsplan på uppdrag av Energimarknadsinspektionen. Planen är framtagen för att öka förutsättningarna för omställningen till ett mer hållbart energisystem. Ett energisystem som är flexibelt och har förmågan att anpassa sig efter de förutsättningar som råder i varje ny situation och där det finns plats för ännu mer fossilfri el. Nu finns det chans att komma med synpunkter på planen, skriftligen via ett formulär på vår hemsida, senast den 27 oktober.

Rinnande kran

2024-09-06

Dags att läsa av vattenmätaren?

Är du en av dem som själv behöver läsa av din vattenmätare och rapportera in mätarställningen till oss? I så fall kommer du att få ett sms eller mejl från oss i dagarna om att det är dags att läsa av vattenmätaren. Senast 31 oktober behöver vi få in din mätarställning.

Kartbild över vilket område som berörs av arbetet.

2024-09-03

Nu startar arbetet med att framtidssäkra södra centrum

Vatten- och avloppsledningsnätet under södra centrum är i dåligt skick och hårt drabbat av såväl källaröversvämningar som rörbrott och vattenläckor. Under hösten 2024 kommer Trollhättan Energi därför att påbörja ett omfattande arbete för att separera spill- och dagvattenledningarna i området.

Medarbetare återvinning på Trollhättan Energi

2024-09-02

Ändrad sophämtning vecka 37 (Utbildningsdagar för vår personal)

Du som har tömning under vecka 37 ställer ut dina sopkärl en dag tidigare än ordinarie hämtningsdag och låter sopkärlen stå tills det är tömt.

2024-08-16

Så mycket av ”evighetskemikalien” PFAS finns i Trollhättebornas dricksvatten

Under de senaste åren har PFAS-kemikalier varit på tapeten av olika anledningar. Nya reningskrav, uppmärksammade rättsfall och ett ökat medialt intresse har satt fokus på denna grupp kemikalier som inte kan brytas ner i naturen. Det är ett växande problem över tid. Från och med 1 januari 2026 sänks det tillåtna gränsvärdet för PFAS-halter i dricksvatten i hela EU. Trollhättebornas dricksvatten håller sig under gränsvärdena.

2024-08-09

Avbrott i fjärrvärmenätet under vecka 33 och 34 på grund av underhållsarbete

Arbetet innebär kortare avbrott i fjärrvärmenätet under kvällstid 12/8 samt 19/8.

Blå pratbubbla med ett

2024-07-18

Utsättning av el och fiber pågår i Trollhättan

Just nu får vi samtal från kunder som frågar om personer som gör så kallad utsättning på deras tomt. Alltså markerar var el, fiber och telefonkablar går.