Trollhättan Energi vässar den digitala kundupplevelsen – med en ny app

Trollhättan Energi tar nu nästa steg mot en mer digitaliserad och hållbar framtid genom ett nytt samarbete med appleverantören Bright Energy via EG. Till hösten lanseras en ny app som ger Trollhätteborna en större insikt i deras energianvändning och klimatpåverkan på ett enkelt och tillgängligt sätt.

De senaste åren har synen på el och elanvändningen förändrats. Med högre elpriser än vad vi historiskt varit vana vid och den pågående elektrifieringen av samhället finns också ett annat behov av att kunna följa upp och förstå sin elanvändning. 

– Med vår nya app, som framför allt riktar sig till privatpersoner, vill vi att våra kunder ska få en större förståelse för sin elanvändning. Appen har integrationer mot utvalda laddboxar, värmekällor och andra uppkopplade prylar som du då kan styra med hjälp av appen, säger Andreas Liberg, digital projektledare hos Trollhättan Energi och den som kommer driva införandet av den nya appen. 

Flera nya funktioner – och några gamla 

Trollhättan Energi var tidiga i energibranschen med att erbjuda en app och den nuvarande lanserades 2014, då med fokus på avfall och återvinning.

– Vi vet att pushnotisen för när det är dags att ställa ut sitt sopkärl är en uppskattad funktion och den behåller vi. Några av de nya funktionerna är prognos av förväntad elanvändning, möjligheten att dela informationen med familjen, jämförelse med dina grannar och mycket mer, fortsätter Andreas. 

Förutom tjänster inom el och återvinning erbjuder Trollhättan Energi abonnemang för vatten, elnät, fiber och fjärrvärme.

– Vi är ett energibolag med ett brett utbud av produkter och tjänster och förutom att vässa oss inom el och energi har det varit viktigt för oss att samla så mycket information som möjligt på ett och samma ställe. Detta blir ”vägen in” för dig som privatkund och du kommer kunna se alla dina avtal med Trollhättan Energi, säger Andreas. 

Se aktuellt elpris 

De flesta av Trollhättan Energis kunder har fortfarande ett rörligt elavtal även om fler och fler blir intresserade av timprisavtal. Ett timprisavtal passar dig som är eller vill bli mer engagerad i din elanvändning och aktivt styra den till de tider på dygnet då priserna är lägre. 

– Den nya appen visar aktuellt timspotpris från Nordpol vilket vi vet att många av våra kunder efterfrågar. Det här är ett viktigt steg för att öka kundnöjdheten och bidra till en medveten användning av energi, avslutar Andreas. 

Trollhättan Energi planerar att lansera den nya appen under hösten 2024. 

Fakta: vilka är Bright Energy? 

Bright Energy, har etablerat sig som en ledande aktör inom digital energihantering. Deras mål är tydligt: att hjälpa kunder att ta kontroll över sin elanvändning och därigenom maximera nyttan av förnybara energikällor, vilket är av stor betydelse i en tid då Sveriges elnät står inför ökad belastning. 

Nyheten publicerad: 2024-03-01

Senaste nyheterna

2024-03-26

Appen och Mina Sidor uppdateras med säkrare inloggning

Nu får du som kund hos Trollhättan Energi ännu säkrare inloggning med BankID Säker start. Med uppdateringen förbättras säkerheten och telefonbedrägerier försvåras. Det betyder att du inte längre blir uppmanad att lämna personnummer. På så sätt verifieras det att det är samma person som använder tjänsten hos oss som identifierar sig med BankID. 

Johanna Eriksson, Alexander Forsström, Anders Brodd och Ulrik Engdahl i Trash Talk-podden.

2024-03-19

Succé för podden Trash Talk: Möt sopgubben Alex i nya avsnittet

Premiäravsnittet av Trollhättan Energis nya podd Trash Talk har fått ett väldigt positivt mottagande. - Och även jag har redan lärt mig nya saker, säger sopgubben Alexander Forsström, som gästar det andra avsnittet som nu ligger ute.

Sopbil i solsken.

2024-03-18

Ändrad sophämtning under påsken (vecka 13 och 14)

Du som har tömning under vecka 13 och vecka 14 ställer ut dina sopkärl en dag tidigare än ordinarie hämtningsdag och låter sopkärlen stå tills det är tömt.

En AI-skapad bild av

2024-03-08

Kardanvägen i Trollhättan – ett living lab för framtidens energisystem

Hur kan vi utöka laddinfrastrukturen på Kardanvägen i Trollhättan utan att höja det totala effektuttaget i elnätet? Denna fråga ställer sig Trollhättan Energi, Innovatum Science Park och Kraftstaden fastigheter tillsammans med företagare på Kardanvägen i det nya samarbetsprojektet ”iTEK”, delfinansierat av Energimyndigheten. Under hösten genomförs ett så kallat ”living lab”, ett verkligt test, där Trollhättan Energi styr ner effekten på företagens elbilsladdare på tider då effektuttaget är som högst. Målet: minska toppeffekten med 10 % trots en ökad elektrifiering.

Marknadschef Sten Kristensson

2024-03-05

”Vad tycker du vi kan göra bättre?”

Den frågan ställer Trollhättan Energi kommande veckor till ungefär 1 500 slumpmässigt utvalda kunder i en årlig kundundersökning.

Fyra personer på en återvinningscentral

2024-03-04

Töm säcken på återvinningscentralen och öka återvinningen

Visste du att mycket av det som slängs i containern för Energiåtervinning på återvinningscentralen är material som egentligen skulle kunna återvinnas och bli nya prylar om det sorterades rätt? I stället eldas resurserna upp i onödan. Så vill vi inte ha det. För att öka sorteringen ytterligare är det nu inte längre tillåtet att slänga säckar eller förslutna kartonger med material i containrarna på återvinningscentralen.

Solcellspaneler på en äng med får

2024-03-04

Johan Jonsson, enhetschef för Affärsstyrning, Trollhättan Energi: ”Arbetet med solcellsparken fortsätter”

Nu i veckan gick anbudsförfrågan ut för den solcellspark som Trollhättan Energi planerar bygga på Hedeäng, granne med den nya framtida Återvinningscentralen. Flera tusen solcellspaneler ska ge Trollhättebor, verksamheter och företag ungefär 2,5 gigawattimmar per år.

2024-03-01

Trollhättan Energi vässar den digitala kundupplevelsen – med en ny app

Trollhättan Energi tar nu nästa steg mot en mer digitaliserad och hållbar framtid genom ett nytt samarbete med appleverantören Bright Energy via EG. Till hösten lanseras en ny app som ger Trollhätteborna en större insikt i deras energianvändning och klimatpåverkan på ett enkelt och tillgängligt sätt.

2024-02-20

Premiär för podden Trash Talk: Hör Ulrik, Johanna & Brodden snacka sopor

Det snackas sopor och återvinning i Trollhättan som aldrig förr. Initiativet Trash Talk har verkligen fått ett härligt gensvar från er Trollhättebor och nu tar vi nästa steg för att fylla på med ännu mer hållbart snack. Tisdagen den 20 februari är det premiär för podden Trash Talk där du får tips, inspiration och massor av pepp från Ulrik, Johanna & Brodden - med gäster. Premiärgäst är kommunikatören Sofi Kristiansson som berättar mer om initiativet Trash Talk.

Man på scen pekar

2024-02-16

Trollhättan Energi anordnar ”Trash Talk live” – ett öppet hus om Hemsortering för dig som äger ett flerfamiljshus

Under kommande år kommer Trollhättan Energi göra en rad insatser för att underlätta och öka återvinningen i Trollhättan (till exempel Hemsortering, ny återvinningscentral, mobil återvinningscentral med mera). Med konceptet Trash Talk vill Trollhättan Energi inspirera och engagera alla Trollhättebor till att ta snacket med varandra om återvinning och till en mer hållbar livsstil.

Hög med metallförpackningar

2024-02-14

Trolig orsak till brand i sopbil: trycksatt metallförpackning

Under onsdag morgon när renhållningsarbetare Anton skulle tömma en container med metallförpackningar på återvinningsstationen vid Kungsporten i Trollhättan fattade lasset eld. Trolig orsak: trycksatt behållare som till exempel hårsspray.

2024-01-23

Få en inblick i våra distributionselektrikers vardag

Den 23 januari firas Elens dag som är till för att uppmärksamma elens nytta i samhället.