Stadsnätschefen står framför grön vägg och en roll up, tittar in i kameran.

Streemi blir ett eget bolag

Streemi är din guide i Trollhättan Energis öppna fibernät och finns för att hjälpa dig att välja din bästa lösning för bredband, telefoni, tv, trygghetslarm och andra smarta ”hemmatjänster”. Nu växer Streemi då Trollhättan Energi, Uddevalla Energi och StrömstaNet går ihop i ett gemensamt bolag, under namnet Streemi.

Det var sommaren 2022 som Trollhättan Energi tog över rollen som kommunikationsoperatör i det öppna fibernätet i Trollhättan.  Nu är det alltså dags att ta nästa steg i utvecklingen och bilda ett eget bolag, under samma namn, tillsammans med Uddevalla Energi och StrömstaNet som också de planerar att ta över rollen som kommunikationsoperatör i respektive kommun.

– Att jobba tillsamman på detta sätt ger oss bättre förutsättningar att bli mer kostnadseffektiva och fortsätta kunna leverera ett bra digitalt utbud i fibernätet och erbjuda snabb hjälp till våra kunder, säger Tom Nordal Stadsnätschef hos Trollhättan Energi.

Streemi i rollen som kommunikationsoperatör

Det är kommunikationsoperatörens roll att knyta avtal med tjänsteleverantörerna och skapa förutsättningar för att kunna leverera digitala tjänster i det öppna fibernätet. Kommunikationsoperatören ansvarar också för den tekniska utrustningen, mediakonvertern, hemma hos dig som kund. Du som kund tecknar sedan avtal och köper tjänster direkt av tjänsteleverantörerna, precis som vanligt. På streemi.se kan du se vilka tjänster det finns att välja bland i Trollhättan Energis öppna fibernät.

Enligt Trollhättan Energi är ambitionen att bilda bolaget från årsskiftet 2024 där Uddevalla Energi och StrömstaNet blir en del av bolaget inom några år.

– När all formalia är på plats ser jag fram emot att arbeta mer effektivt tillsammans där vi kan nyttja fler resurser på ett klokt sätt, avslutar Tom.

Detta har hänt

  • Sommaren 2022: Trollhättan Energi tog över rollen som kommunikationsoperatör från Telia som hade uppdraget tidigare.
  • Oktober 2022: Streemi lanseras
  • December 2022: Ny uppdaterad tjänsteportal lanseras på streemi.se
  • September 2023: Trollhättan Energis styrelse fattar beslut om att bilda ett nytt bolag i rollen som kommunikationsoperatör tillsammans med Uddevalla Energi och StrömstaNet. Bolaget heter Streemi.

Läs mer om Streemi – din guide till ett uppkopplat liv

Kontakt

Tom Nordal, Stadsnätschef Trollhättan Energi: 0520-49 79 18

Nyheten publicerad: 2023-09-26

Senaste nyheterna

Blå pratbubbla med ett

2024-07-18

Utsättning av el och fiber pågår i Trollhättan

Just nu får vi samtal från kunder som frågar om personer som gör så kallad utsättning på deras tomt. Alltså markerar var el, fiber och telefonkablar går.

Man med varseljacka, hjälm och jeans som lutar sig mot ett stort rör i ett bergrum. Ler och tittar in i kameran.

2024-07-10

Avloppsreningsverket växer: Följ med ner i berget och se bassängerna för den utbyggda biologiska reningen

Trollhättan Energis omfattande infrastrukturprojekt med utbyggd biologisk rening nere i Arvidstorps avloppsreningsverk, går stabilt framåt. Betongarbetena pågår nu för fullt och närmare 95 procent av det planerade arbetet med bassängväggar, bassängbottnar och manöverplan har kommit på plats.

2024-07-04

”Vi hanterar inkommande ärenden så fort vi kan”

Sedan skyfallen i Skoftebyn, Sylte, Torsered och centrala delar av stan för några veckor sedan har hittills över 120 hushåll varit i kontakt med Trollhättan Energi. Det kom mycket regn och dessutom hagel på kort tid, vilket orsakade översvämningar i fastigheter och på gator.

2024-06-24

​​Trollhättan Energi är stolta sponsorer till Pride​

Trollhättan Energi är stolta glittersponsorer till Trollhättan Pride 2024, vilket är en del av vårt samhällsengagemang och vårt långsiktiga hållbarhetsarbete för mångfald, inkludering och jämlikhet.

2024-06-20

Klartecken för byggstart av nytt vattenverk

I veckan gav styrelsen för Trollhättan Energi klartecken för byggstart av ett nytt vattenverk. Under hösten ska Trollhättans kommunfullmäktige yttra sig om beslutet avseende byggstart innan spaden kan sättas i marken och byggnationen av nytt vattenverk kan påbörjas.

2024-06-19

Trollhättan Energi avvecklar sin försäljning av fordonsgas

Tankstationen vid Trestad center stängs ned kring midsommar, tankstationen vid Tingvalla under 2028. Trollhättan Energis styrelse fattade beslutet under gårdagen.

2024-06-18

Nytt poddavsnitt: Trash Talk om second hand, fräscha avfallskärl och Barnen i Bullerbyn

I det fjärde avsnittet av Trollhättan Energis uppmärksammade Trash Talk-podd gästas Ulrik, Johanna och Brodden av universitetslektor Lisa Bomble som både forskar och undervisar kring hållbar utveckling vid Högskolan Väst. Hon förklarar bland annat skillnaden mellan att leva linjärt och cirkulärt.

2024-06-14

Så gör du om du drabbats av översvämning

Under onsdagseftermiddagen drabbades delar av Trollhättan av skyfall och snö. Personal från Trollhättan Energi har besökt många fastighetsägare för att undersöka skadorna.

Sopbil i solsken.

2024-06-10

Ändrad sophämtning midsommarveckan (vecka 25)

Du som har tömning under vecka 25 ställer ut dina sopkärl en dag tidigare än ordinarie hämtningsdag och låter sopkärlen stå tills det är tömt.

2024-06-05

Från klassrum till sjö: Oliver och Hugo har undersökt övergödning med stöd av Trollhättan Energi

Oliver Pettersson (till höger) och Hugo Johansson (i mitten) studerar sista året på Nils Ericsonsgymnasiet och har i sitt gymnasiearbete undersökt hur gödningsmedel från jordbruk påverkar vattenkvaliteten i sjöar. Med stöd av Erik Sjöberg (till vänster), laboratoriechef hos Trollhättan Energi, har de analyserat vattenprover från Vänern, Hullsjön, Östra Hästefjorden och Dättern i laboratoriet på Arvidstorp.

Sopbil i solsken.

2024-05-27

Ändrad sophämtning vecka 23 (Sveriges Nationaldag)

Du som har tömning under vecka 23 ställer ut dina sopkärl en dag tidigare än ordinarie hämtningsdag och låter sopkärlen stå tills det är tömt.

Sten Krist4ensson, marknadschef, Förrådsg 2 2024

2024-05-24

Företagskunder ger Trollhättan Energi höga betyg

I vårens kundundersökning ger både privat- och företagskunder Trollhättan Energi höga betyg. Nöjd-kund-index (NKI) har ökat mest på företagssidan och det totala NKI:et fortsätter vara högre än branschsnittet totalt sett.