Nytt namn på Trollhättans Återvinningscentral

Från och med årsskiftet 2020 tog Trollhättan Energi åter över hela ansvaret för Trollhättans Återvinningscentral från Trollhättans stad. Med det fulla ansvaret kommer också ett nytt namn; Återvinningscentralen Håjum. – Vi har ofta fått frågan om var den ligger. Med namnbytet blir det tydligare, säger Ulrika Edh-Spranger, chef för Avfall och Återvinning. Returen, som ligger […]

Från och med årsskiftet 2020 tog Trollhättan Energi åter över hela ansvaret för Trollhättans Återvinningscentral från Trollhättans stad. Med det fulla ansvaret kommer också ett nytt namn; Återvinningscentralen Håjum.
– Vi har ofta fått frågan om var den ligger. Med namnbytet blir det tydligare, säger Ulrika Edh-Spranger, chef för Avfall och Återvinning.

Returen, som ligger i anslutning till Återvinningscentralen, är en arbetsmarknadsåtgärd som Trollhättans stad ansvarar för, där det finns snickeri, en mekanisk verkstad, second-hand butiker, lego-avdelningar och servicelaget. Den finns kvar precis som tidigare, men namnet på Återvinningscentralen ändras från Returen till Återvinningscentralen Håjum

– Eftersom Återvinningscentralen formellt inte längre hör till Returens verksamhet och vi samtidigt behöver tydliggöra var Återvinningscentralen ligger, så passar vi nu också på att byta namn, förklarar Ulrika Edh-Spranger.

Förutom att benämna Återvinningscentralen med platsen den ligger på, så blir det just nu inga större förändringar jämfört med tidigare. Det är fortsatt öppet varje lördag och dessutom hålls det öppet sista söndagen i varje månad.

– Under året kommer vi se över verksamheten i sin helhet för att hitta de bästa lösningarna både för personalen på plats och servicenivån gentemot Trollhätteborna, påpekar Ulrika Edh-Spranger.

Öppettider Återvinningscentralen Håjum:

Måndagar: 11.00-19.00
Tisdagar: 11.00-19.00
Onsdagar: 9.00-17.00
Torsdagar 9.00-17.00
Fredagar: 9.00-15.00
Lördagar: 10.00-15.00
Söndagar: 10.00-15.00 (sista söndagen i varje månad)

Kontakt

Frågor kring Återvinningscentralen Håjum: Ulrika Edh-Spranger, chef Avfall och Återvinning Trollhättan Energi via: 020-89 90 00
Frågor kring Returen: Annika Andersson, Trollhättans stad via: 0520-49 50 00

Nyheten publicerad: 2020-02-03

Senaste nyheterna

Mia Biselius, elhandelsansvarig

2023-11-20

Elhandel: Trollhättan Energis kunder återigen bland Sveriges mest nöjda

Under måndagsmorgon släppte SKI, Sveriges kvalitetsindex, sin senaste mätning som visar att Trollhättan Energi rankas högt bland sina elhandelskunder, både privat och företag: plats tre på företagssidan, respektive plats fyra bland privatkunderna.

Man står ute och visar en mediakonverter.

2023-11-16

Stadsnätet firar 25: ”Alla Trollhättebor har rätt till en bra fiberuppkoppling”

Att vi alltid kan streama film, musik och kommunicera med nära och kära i hela världen tar vi för givet idag. På samma sätt som att det alltid ska komma vatten ur kranen. Trollhättan Energi har satsat hårt även på den lokala fiberutbyggnaden. – I år är det 25 år sedan vi drog våra första fiberledningar. Vi har alltid legat i framkant och vill skapa samma möjligheter för alla Trollhättebor att koppla upp sig, säger stadsnätschefen Tom Nordal.

Man håller förpackningar i kök.

2023-11-15

2024: Trollhättan Energi tar över insamlingen av förpackningar i Trollhättan

Under 2022 beslutade regeringen i Sverige om en ny förpackningsförordning. Den största förändringen i förordningen är att ansvaret för insamlingen av hushållsförpackningar flyttas från den tidigare organisationen FTI (förpackningsinsamlingen) till alla kommuner i Sverige. I Trollhättan innebär detta att Trollhättan Energi, från och med den 1 januari 2024, tar ett större ansvar för Trollhättebornas hushållsavfall.

Vy över Vänern en stilla vinterdag.

2023-11-15

Förlängd projekteringstid för nytt vattenverk och råvattenledning

Trollhättan Energi har beslutat att förlänga projekteringstiden samt utöka projekteringsbudgeten för det nya vattenverket på Överby och råvattenledningen från Vänern.

Karta där Vänersborgsvägen är utmarkerad från klaffbron i riktning från centrum.

2023-10-17

Vänersborgsvägen avstängd

Den 23–30 oktober kommer vi att utföra arbete på Vänersborgsvägen, sträckan efter klaffbron i riktning mot och omkring Fagerstrand. Under arbetets gång går det endast att använda klaffbron för att köra ut ur centrum. All trafik in mot centrum kommer att ledas över Stridsbergsbron.

Sandra och Anna står framför säckar med arbetskläder.

2023-10-17

Ett nytt utseende blev startskottet för arbete med cirkulära arbetskläder

När Trollhättan Energi bytte utseende under våren 2023 var ett av målen att göra förvandlingen på ett så ekonomiskt och ekologiskt hållbart sätt som möjligt. Att slänga alla befintliga arbetskläder och köpa nytt kändes inte rätt. Projektet ledde till nya frågeställningar och sparkade i gång arbetet med cirkulära arbetskläder.

2023-09-27

Nu gjuts de nya reningsbassängerna i Arvidstorps avloppsreningsverk

Drygt 60 meter under marken börjar nu den nya biologiska reningsanläggningen ta form med 140 meter långa reningsbassänger i Arvidstorps avloppsreningsverk. Om 18 månader ska allt vara klart. – Det är få förunnat att få vara med om det här och skapa en mer hållbar utveckling, säger Peter Albertson, Avdelningschef Avloppsvatten hos Trollhättan Energi.

Stadsnätschefen står framför grön vägg och en roll up, tittar in i kameran.

2023-09-26

Streemi blir ett eget bolag

Streemi är din guide i Trollhättan Energis öppna fibernät och finns för att hjälpa dig att välja din bästa lösning för bredband, telefoni, tv, trygghetslarm och andra smarta ”hemmatjänster”. Nu växer Streemi då Trollhättan Energi, Uddevalla Energi och StrömstaNet går ihop i ett gemensamt bolag, under namnet Streemi.

2023-09-25

Höjda energi- och materialkostnader styr avgiften för vatten och avlopp 2024

Trollhättan Energis styrelse har nu landat i hur avgiftsjusteringarna för vatten, avlopp, avfallshantering och elnät kommer att se ut 2024. Även avgiften för fjärrvärme är klar. Samtliga justeringar gäller från 1 januari nästa år. Avgiften för fiber ligger kvar på samma nivå som föregående år.

Bilden visar området Knorren.

2023-09-20

Nu startar Trollhättan Energis arbete med Knorren

Inom de närmsta veckorna kommer arbetet med området Knorren, Vårviks sista etapp, att inledas. Trollhättan Energis utbyggnad av infrastruktur inom fjärrvärme, fiber, vatten och avlopp skapar förutsättningar för att bostäder, förskola, kontor, vård och centrumservice ska kunna byggas i det nya området.

Kvinna och man står vid en Trollhättan Energibil i arbetskläder

2023-09-19

Hemsortering 2025: inventering pågår

Just nu pågår förberedelserna för införande av fastighetsnära insamling, det som vi nu kallar Hemsortering. Det första du kan märka av är att Trollhättan Energi inventerar alla hämtplatser i Trollhättan under hösten/vintern 2023. Det är nämligen framkomligheten till din adress som avgör viken typ av hemsortering du får.

Kvinna vid skrivbord

2023-09-11

”Just nu jobbar vi med rekordmånga rekryteringar”

- På kort tid har mycket i vår omvärld förändrats. Klimatutmaningar, digitalisering, energi- och säkerhetsfrågor ställer höga krav på oss som är Trollhättebornas egna energibolag, säger Pia Brühl Hjort, vd hos Trollhättan Energi.