Kenneth står vid sitt skrivbord med Trollhättan Energi-backdropp bakom

Digitala möten med Trollhättans elever: Vardagshjälte-konceptet har ställt om

Under normala omständigheter möter Trollhättan Energis skolkommunikatör Kenneth Wilson tusentals trollhätteelever varje år. Men trots att skolbesöken och elevernas studiebesök vid Trollhättan Energis anläggningar inte går att genomföra just nu, så lever utbildningskonceptet "Bli en vardagshjälte" vidare. Kenneth har ställt om och genomför digitala möten istället.

– Bli en vardagshjälte har flera aspekter. Dels är det ett sätt att berätta om våra verksamheter och vad vi gör, men det är självklart också ett sätt att få alla att exempelvis bli bättre på att sortera och att spola ner rätt saker i toaletten. Att ha en dialog med Trollhättans barn och ungdomar om hållbarhet är ett jättebra sätt att även sprida kunskap till övriga familjemedlemmar, säger Kenneth.

Kenneth – en vardagshjälte som ställer om
Normalt sett brukar vår skolkommunikatör Kenneth Wilson träffa tusentals Trollhätteelever varje år och prata hållbar utveckling i stort och smått. Vårt koncept ”Bli en vardagshjälte” är anpassat efter läroplanen och är ett mycket uppskattat inslag bland både lärare och elever. Under pandemin går det inte att genomföra varken skolbesök eller studiebesök vid våra anläggningar, men Kenneth ger sig inte. Han ställer om och blir digital istället. Häng med hem till hans vardagshjältestudio.

Har en vardagshjältestudio hemma

Han saknar de vanliga mötena med eleverna, men istället för att sätta allt på paus så har han skapat en egen liten vardagshjältestudio hemma i villan i Grästorp och möter klasserna digitalt istället.
– Det är klart att det är lite annorlunda och svårare att få den där direktkontakten, men jag tycker ändå att det fungerat bra och under våren nu kommer jag att möta 70-80 klasser i årskurs ett, två och fyra. Upplägget vi har för de årskurserna funkar att genomföra digitalt, berättar Kenneth, som ibland också möter högstadie- och gymnasieelever.

Träffar 80 procent av eleverna

Utbildningskonceptet ”Bli en vardagshjälte” har funnits i flera år och är anpassat till läroplanen. Kenneth träffar omkring 80 procent av eleverna i årskurs 1-4 och årskurs 6.
– Det är verkligen superkul och jag hoppas att jag så småningom får möjligheten att träffa dem även på riktigt igen. Men tills dess kör vi på digitalt och det är nog ett arbetssätt vi kommer att fortsätta använda på olika sätt även efter pandemin.

Nyheten publicerad: 2021-04-22

Senaste nyheterna

Blå pratbubbla med ett

2024-07-18

Utsättning av el och fiber pågår i Trollhättan

Just nu får vi samtal från kunder som frågar om personer som gör så kallad utsättning på deras tomt. Alltså markerar var el, fiber och telefonkablar går.

Man med varseljacka, hjälm och jeans som lutar sig mot ett stort rör i ett bergrum. Ler och tittar in i kameran.

2024-07-10

Avloppsreningsverket växer: Följ med ner i berget och se bassängerna för den utbyggda biologiska reningen

Trollhättan Energis omfattande infrastrukturprojekt med utbyggd biologisk rening nere i Arvidstorps avloppsreningsverk, går stabilt framåt. Betongarbetena pågår nu för fullt och närmare 95 procent av det planerade arbetet med bassängväggar, bassängbottnar och manöverplan har kommit på plats.

2024-07-04

”Vi hanterar inkommande ärenden så fort vi kan”

Sedan skyfallen i Skoftebyn, Sylte, Torsered och centrala delar av stan för några veckor sedan har hittills över 120 hushåll varit i kontakt med Trollhättan Energi. Det kom mycket regn och dessutom hagel på kort tid, vilket orsakade översvämningar i fastigheter och på gator.

2024-06-24

​​Trollhättan Energi är stolta sponsorer till Pride​

Trollhättan Energi är stolta glittersponsorer till Trollhättan Pride 2024, vilket är en del av vårt samhällsengagemang och vårt långsiktiga hållbarhetsarbete för mångfald, inkludering och jämlikhet.

2024-06-20

Klartecken för byggstart av nytt vattenverk

I veckan gav styrelsen för Trollhättan Energi klartecken för byggstart av ett nytt vattenverk. Under hösten ska Trollhättans kommunfullmäktige yttra sig om beslutet avseende byggstart innan spaden kan sättas i marken och byggnationen av nytt vattenverk kan påbörjas.

2024-06-19

Trollhättan Energi avvecklar sin försäljning av fordonsgas

Tankstationen vid Trestad center stängs ned kring midsommar, tankstationen vid Tingvalla under 2028. Trollhättan Energis styrelse fattade beslutet under gårdagen.

2024-06-18

Nytt poddavsnitt: Trash Talk om second hand, fräscha avfallskärl och Barnen i Bullerbyn

I det fjärde avsnittet av Trollhättan Energis uppmärksammade Trash Talk-podd gästas Ulrik, Johanna och Brodden av universitetslektor Lisa Bomble som både forskar och undervisar kring hållbar utveckling vid Högskolan Väst. Hon förklarar bland annat skillnaden mellan att leva linjärt och cirkulärt.

2024-06-14

Så gör du om du drabbats av översvämning

Under onsdagseftermiddagen drabbades delar av Trollhättan av skyfall och snö. Personal från Trollhättan Energi har besökt många fastighetsägare för att undersöka skadorna.

Sopbil i solsken.

2024-06-10

Ändrad sophämtning midsommarveckan (vecka 25)

Du som har tömning under vecka 25 ställer ut dina sopkärl en dag tidigare än ordinarie hämtningsdag och låter sopkärlen stå tills det är tömt.

2024-06-05

Från klassrum till sjö: Oliver och Hugo har undersökt övergödning med stöd av Trollhättan Energi

Oliver Pettersson (till höger) och Hugo Johansson (i mitten) studerar sista året på Nils Ericsonsgymnasiet och har i sitt gymnasiearbete undersökt hur gödningsmedel från jordbruk påverkar vattenkvaliteten i sjöar. Med stöd av Erik Sjöberg (till vänster), laboratoriechef hos Trollhättan Energi, har de analyserat vattenprover från Vänern, Hullsjön, Östra Hästefjorden och Dättern i laboratoriet på Arvidstorp.

Sopbil i solsken.

2024-05-27

Ändrad sophämtning vecka 23 (Sveriges Nationaldag)

Du som har tömning under vecka 23 ställer ut dina sopkärl en dag tidigare än ordinarie hämtningsdag och låter sopkärlen stå tills det är tömt.

Sten Krist4ensson, marknadschef, Förrådsg 2 2024

2024-05-24

Företagskunder ger Trollhättan Energi höga betyg

I vårens kundundersökning ger både privat- och företagskunder Trollhättan Energi höga betyg. Nöjd-kund-index (NKI) har ökat mest på företagssidan och det totala NKI:et fortsätter vara högre än branschsnittet totalt sett.