QR-kod i snöigt landskap
2019-12-05

IoT ger dig temperaturen i skidspåret, direkt i mobilen

Trollhättans Stad fortsätter att bygga ut servicen med hjälp av vårt färdiga nät för Internet of things (IoT). Nu har sensorer placerats runt spåren vid skidstugan i Strömslund, så att alla skidåkare kan lyckas bättre med vallningen och dessutom veta hur många lager kläder man ska ha på sig inför skidturen.

– Det funkar på precis samma sätt som med sensorerna som placerades ut i vattnet vid våra kommunala badplatser i somras. Det är roligt att vår IoT-infrastruktur används för att utveckla servicen till trollhätteborna, säger Trollhättan Energis stadsnätschef Tom Nordal.

Scanna in QR-koden i bilden med din mobil, så får du både aktuell luft- och marktemperatur i friluftsområdet Strömslund. Du kan också klicka här 

Antenner på strategiska platser

Trollhättan Energi har monterat upp tre så kallade Gateways (antenner) på strategiska platser runt om i Trollhättan. Det är dessa som utgör infrastrukturen för “sakernas eget internet”. För att du ska kunna mäta det du vill behöver du skaffa en sensor och koppla upp mot nätet, som i sin tur sänder information från sensorn vidare så att du kan läsa av på distans.

Bertil Moberg, ansvarig för IoT Solutions hos Trollhättan Energis samarbetspartner iioote AB, följer satsningen på SnowIoT och andra vardagliga lösningar i Trollhättan med stor nyfikenhet.
– Framåtandan hos Trollhättans Stad och Trollhättan Energi inspirerar även oss som systemintegratör att gå vidare i vårt arbete med nya innovativa funktionella lösningar.

Så funkar IoT

 

 

 
Trollhättan Energi