Ladda elbilen i Trollhättan

Under hösten 2017 startar Trollhättan Energi arbetet med att bygga över 200 laddplatser, varav hälften är publika, i Trollhättan med omnejd. Vi ser också att det mesta av elbilsladdningen kommer att ske hemma och på arbetsplatser - därför hjälper vi gärna företag, flerfamiljshus och fastighetsägare som vill ha egna laddplatser.

Vi vill att det ska vara enkelt och prisvärt att ladda sin elbil i Trollhättan. Västra Götalandsregionen och kommunerna i regionen har ett ambitiöst klimatmål om att vara fossiloberoende till 2030 och utbyggnaden av laddinfrastruktur är en del i den omställningen. Trollhättan Energi har ett samhällsansvar och därför satsar vi tillsammans med bland annat Trollhättans stad och Trollhättans Tomt också på publika laddstolpar.

Redan idag finns bilmodeller med uppåt 50 mils räckvidd på marknaden, vilket innebär att allt fler väljer att köpa elbil. Idag har vi samarbete med laddnätet InCharge som ägs av Vattenfall.

Här kan du ladda din elbil

InCharge laddpunkter hittar du här.

Samtliga laddplatser i Sverige hittar du här, via www.uppladdning.nu

Batterier laddas med fördel över t ex natten eller när du är på jobbet. Laddtiden beror på hur tomt batteriet är, hur stort batteriet är.

 

Skaffa laddbricka eller laddkort redan nu

För att ladda elbilen vid våra laddstationer framöver behöver du ett laddkort eller laddbricka. Laddkort och brickor är gratis att beställa, och du får tillgång till laddpunkter, i stad och på landsbygd, i hela Sverige och utomlands. Här beställer du (via vår partner InCharge).

 

Trollhättan Energis laddplatser för elfordon

Snabbladdstation - Överby köpcentrum, Etage
Snabbladdning för de två största laddstandarderna på marknaden; CHAdeMO, ochCCS (Combined Charging Standard). Här kan du ladda ca 80% av batteriet på ca 30 min. OBS! Typ 2 finns inte just nu, men vi kommer bygga laddplatser intill snabbladdstationen för Typ 2-laddning.

 

Snabbladdningen är kostnadsfri tillsvidare.

 

Vill du ha en egen laddplats?

Nu bygger Trollhättan Energi ut laddinfrastrukturen för elbilar i Trollhättans kommun. Vill du också ha en egen laddplats för din personal, kunder, boende eller besökande i området?

 

Vill du vara med och ladda Trollhättan?

Företag, flerfamiljshus och/eller fastigheter, det här hjälper vi till med:

1. Tillsammans med dig tittar vi på förutsättningarna för laddplatser hos dig. Vi tittar på var det är lämpligt att de placeras och på en anpassad laddlösning för ditt behov.
2. Vi tar fram en offert som du godkänner.
3. Trollhättan Energi projekterar, installerar och ansvarar sedan för drift och underhåll (via laddnätverket InCharge som vi har avtal med).

 

Detta ingår: 

• Framdragning av el
• Elhandelsavtal (ev)
• Laddstolpe/laddbox
• Betalningslösning
• Support, drift och underhåll, dygnet runt.
• Målning av laddplats
(om den är publik)
• Om laddplatsen är publik under någon tid på dygnet kan man hitta laddplatsen via vår app/InCharge.

 

För frågor och funderingar, samt offertförfrågan kontakta gärna:
Anders Martinsson, projektledare, laddinfrastrukturprojektet, 0721-519800, anders.martinsson@trollhattanenergi.se eller vår kundservice på 020-89900.

 

Change language

Vi använder oss av Google Translate

Nu bygger Trollhättan Energi ut laddinfrastrukturen för elbilar i Trollhättans kommun. Vill du också ha en egen laddplats?