Trollhättan Energi stolt sponsor till Pride

2018-06-05

Den 30 juni arrangeras den första Pridefestivalen i Trollhättans historia. Pride står för alla människors lika värde och verkar för att förbättra HBTQIA-personers livssituation och rättigheter. En festival som, tyvärr, fortfarande behövs.

Trollhättan Energi är stolta sponsorer till Pride och bidrar med 3 000 kronor till den ideella organisationen som driver festivalen.

– Vi är väldigt glada att Pride arrangeras i Trollhättan. Det ger oss en unik möjlighet att, tillsammans med Trollhätteborna, marschera för mänskliga rättigheter - någonting vi ser fram emot. Men det ger oss också chansen att lyfta HBTQIA-frågan på den interna agendan, säger Pia Brühl Hjort VD på Trollhättan Energi.

Under våren har alla chefer på Trollhättan Energi gått en gemensam utbildning i jämställdhet med Trollhättan stads jämställdhetsstrateg Marcus Svensson och en utbildning i HBTQIA med Mimmi Fasth från RFSL Sjuhärad. Alla anställda på bolaget har också blivit erbjudna samma HBTQIA-utbildning, ett erbjudande som över 100 personer nappade på.

– Detta är frågor som berör många på ett personligt plan och mig likaså. Det snurrade till ordentligt i huvudet på mig när jag lyssnade på Mimmi från RFSL. Hon gjorde mig medveten om flera normer som jag inte tidigare tänkt på, säger Pia Brühl Hjort.

I grund och botten handlar Pride om rätten att få vara och älska precis vem du vill, någonting Trollhättan Energi hyllar.

– Detta är värderingar som stämmer bra överens med våra – det ligger i vårt DNA. Jag är övertygad om att vi har mycket att vinna på om alla som arbetar hos oss vågar vara den de är, på riktigt. Vi har en resa kvar att göra när det gäller synen på olikheter och detta är någonting vi ständigt måste prata om. Ju bättre vi blir på det, desto mer utvecklas vi och kan göra ännu bättre saker för fler Trollhättebor, säger Pia Brühl Hjort.


 Vill du gå med Trollhättan Energi i paraden den 30 juni? Välkommen att slut upp på plats. Anmäler du ditt deltagande innan den 11 juni får du dessutom en fin T-shirt. Maila din anmälan till sofi.kristiansson@trollhattanenergi.se

Change language

Vi använder oss av Google Translate