Vill du ha en egen laddplats för elbil?

2017-04-28

Under hösten 2017 kommer Trollhättan Energi att starta igång arbetet med att bygga över 200 laddplatser, varav hälften är publika, i Trollhättan. Ett erbjudande om laddlösningar för elbilar till företag, flerfamiljshus och fastighetsägare ligger också i planen.
- Vi tror att elbilar kommer att laddas vid arbetsplatsen och hemma i första hand. Samtidigt så ska besökande till Trollhättan, de som gör ärenden i stan eller bara passerar, ska inte behöva gå strömlösa. Vi har ett samhällsansvar och därför satsar vi tillsammans med bland annat Trollhättans stad och Trollhättans Tomt också på publika laddstolpar. Totalt planerar vi för över 200 laddplatser under 2017 i kommunen, säger Anders Martinsson, projektledare hos Trollhättan Energi.
En enkel och prisvärd laddlösning för elbilar till företag, flerfamiljshus och fastighetsägare håller också på att tas fram. En intern utbyggnad av laddstolpar hos Trollhättan Energis olika anläggningar, där medarbetare jobbar, ligger också i planen för året.
- Det ska vara enkelt och prisvärt att ladda sin elbil i Trollhättan. Det vill vi göra möjligt. Redan idag finns bilmodeller med uppåt 50 mils räckvidd på marknaden. Det innebär också att allt fler väljer att köpa elbil. Med den snabba utvecklingen på marknaden så behöver vi jobba på så fort vi kan för att hitta partners, ta fram ett bra koncept, en enkel debiteringslösning och hitta väl beprövade laddstolpar, säger Anders Martinsson.
Västra Götalandsregionen och kommunerna i regionen har ett ambitiöst klimatmål om att vara fossiloberoende till 2030 och utbyggnaden av laddinfrastruktur är en del i den omställningen.

 

Onsdagen den 3 maj hålls ett öppet hus på Folkets hus om elbilar och elbilsladdning i Trollhättan.

Då berättar bland andra Pia Brühl Hjort, vd Trollhättan Energi, Mattias Bergman, vd NEVS och Morgan Ahlberg, "Hela Gröna Vägen" hos Fyrbodals kommunalförbund, konkret om vad som är på gång. Information om öppet hus, program och anmälan (senast den 1 maj) finns och görs här: http://www.fhkanmalan.se/teab/

Trollhättan Energis hemsida och Facebook-sida uppdateras löpande om nyheter kring laddinfrastruktur-projektet.

 

Är du som representant för ett företag, ett flerfamiljshus eller är fastighetsägare intresserad av laddplatser och vill komma i kontakt med Trollhättan Energi?
Kontakta Anders Martinsson, projektledare, laddinfrastrukturprojektet, 0721-519800 eller på anders.martinsson@trollhattanenergi.se

 

Eller fyll i och skicka in intresseanmälan.

Intresseanmälan laddtjänster.

Change language

Vi använder oss av Google Translate