2021-04-27

Vd Pia Brühl Hjort: “Vanan vid riskminimering har hjälpt oss”

När man som Trollhättan Energi ansvarar för samhällsviktig verksamhet, så finns det en vana vid riskminimering.
- Det har hjälp företaget att hantera den pågående pandemin, konstaterar vd Pia Brühl Hjort, när hon i dessa bokslutstider summerar 2020.

Förra verksamhetsåret blev verkligen ett år där förutsättningar helt förändrades.
– På ett sätt vill jag påstå att det också gjort oss starkare inför framtiden, säger Pia.

Under en pandemi är det förstås mer avgörande än någonsin att vatten, värme, el, fiber och avfallshantering fungerar. Det är bokstavligt talat en livsavgörande infrastruktur, inte minst för den hårt belastade sjukvården.
– Ansvarstagandet och engagemanget som jag sett i hela vår organisation under 2020 är inget som överraskar, men det gör mig inte desto mindre stolt och glad, säger Pia.

Läs årsredovisningen 2020 och Pia Brühl Hjorts VD-ord

Under 2020 initierade också ett omfattande internt arbete i bolaget för att utveckla framtidens strategier. Allt i syfte för att bli en ännu starkare kraft i arbetet med ett utveckla ett hållbart Trollhättan.
– Vår nya vision “Den goda kraften för generationer” fångar den där känslan och det där drivet som jag upplevt varit extra starkt under 2020. Visionen både kittlar och inspirerar. Och den stämmer också så bra överens med flera av de framtidsprojekt som vi just nu jobbar med, konstaterar Pia Brühl Hjort.

 
Trollhättan Energi