Strandgatan i solnedgång
2020-05-12

Missvisande försäljning av elhandelsavtal: “Vi har inga samarbeten med externa bolag”

Just nu uppvaktas många hushåll i Trollhättan av ett externt elbolag som utger sig för att ha ett samarbete med oss på Trollhättan Energi. Det stämmer inte.
- Elavtal med Trollhättan Energi tecknar man direkt med oss. Inte via någon annan, påpekar elhandelsansvariga Lotta Flodman.

Vi har den senaste tiden fått flera samtal från Trollhättebor som tror att de indirekt har ingått avtal med oss, men som i själva verket tecknat ett betydligt sämre elhandelsavtal med en extern leverantör.
– Med anledning av detta vill vi återigen understryka att vi inte har något samarbetsavtal med något annat elbolag. Den som vill teckna ett tryggt elavtal med oss gör det via vår hemsida eller direkt med våra energirådgivare eller vår lokala kundservice via telefon eller genom att besöka oss, understryker Lotta Flodman, elhandelsansvarig på Trollhättan Energi.

Det finns en ångerrätt

Hon beklagar att kunder mer eller mindre luras att teckna avtal på felaktiga grunder.
– Det verkar ju som att det här externa bolaget vill rida på vårt goda rykte och vår starka lokala förankring. Den som upplever att man tecknat ett avtal på felaktiga premisser kan bryta avtalet, i enlighet med ångerrätten som normalt gäller i två veckor, påpekar Lotta Flodman.

Här kan du läsa mer om ångerrätten på elmarknaden

Om du är intresserad av att veta mer om Trollhättan Energis elavtal med 100 % förnybar energi, så är det bara att höra av sig till oss på 020-89 90 00 eller läsa mer här

 

 

 
Trollhättan Energi