Mycket glad person i gul varseljacka
2019-04-11

Ledningskolla först – och gräv sen

Runt om i Trollhättan finns många olika ledningar under marken. Vi på Trollhättan Energi äger flera av dem, exempelvis för fjärrvärme, vatten, el, biogas och fiber. För att undvika onödiga avbrott bör du alltid gå in på ledningskollen.se innan du gräver.
– Där kan du enkelt ta reda på var ledningarna ligger, säger elnätschefen Robin Ruth.

Oavsett om du är företag, kommun eller privatperson är det bra att vara på den säkra sidan innan du drar igång ett markarbete. Det kan vara allt från en dränering till plantering av ett träd. Med ledningskollen.se kan du enkelt markera på en karta var du tänkt gräva och därefter granskar vi den. Skulle vi ha ledningar i området, kommer vi ut till dig och placerar markeringar för att du ska kunna gräva säkert.
– Eftersom ledningarna fyller viktiga funktioner för många, är det bra att veta var man kan gräva och inte. Annars är risken stor att ledningarna grävs av, säger Robin Ruth, Elnätschef på Trollhättan Energi.

Skulle det vara så att man gräver av en ledning, kan man faktiskt bli betalningsskyldig.
– Det är helt kostnadsfritt att registrera sig på Ledningskollen.se och det är bra att skicka in en förfrågan minst fem arbetsdagar innan planerad grävning, så har vi god tid på oss att komma ut och göra eventuella markeringar. Är man det minsta osäker är det bara att kontakta oss, säger Robin.

Registrera dig kostnadsfritt på ledningskollen.se 

Har du fler frågor, ring Kundservice på 020-89 90 00.

 
Trollhättan Energi