2018-10-08

Trollhättan Energis Återvinningscentral bäst i Sverige – igen

Trollhättan Energis Återvinningscentral Returen har för tredje gången på fem år blivit bäst i Sverige på att ta hand om sina kunder. Trollhättan toppar listan före Göteborg och Norrköping när kommunernas branschorganisation Avfall Sverige jämfört kundnöjdhet, tillgänglighet, öppettider och taxor i hela landet.

Vid Återvinningscentralen på Hojum hanteras och sorteras allt från grovsopor till elavfall från kommunens privathushåll. Man har öppet 62 timmar i veckan, varav 24 timmar på kvällar och helger. Under perioden april-oktober är det söndagsöppet.

Sveriges mest nöjda kunder
Organisationen Avfall Sveriges sammanställning för 2017 visar att 98 procent av kunderna i Trollhättan är ganska nöjda eller mycket nöjda med besöket. Även tillgängligheten hamnar på samma höga betygsnivå.
– Det här känns fantastiskt roligt och är återigen ett kvitto på att vi har en väl utvecklad Återvinningscentral och ett fantastiskt gäng medarbetare som jobbar där, säger Trollhättan Energis renhållningschef Magnus Geverts.

Samarbete med Returen
Återvinningscentralen ligger i direkt anslutning till Trollhättan Stads verksamhet Returen, som drivs av Arbetsmarknadsenheten. Returen omfattar bland annat en Second Hand-butik och en rad olika verksamheter med fokus på återvinning och reparationer.
– Samspelet mellan oss på Trollhättan Energi och Arbetsmarknadsenheten betyder mycket för hela kretsloppstänket i kommunen. Och även vår duktiga personal på Återvinningscentralen är knutna till Arbetsmarknadsenheten, påpekar Magnus Geverts.

Återvinningscentralen Returens öppettider:
Måndag, tisdag och onsdag: 08.00-20.00
Torsdag, fredag och lördag: 08.00-15.00
Söndag (1/4 – 31/10): 09.00 – 15.00

 
Trollhättan Energi