2022-09-13

Trollhättan Energi söker en ekonomiassistent

Nu söker vi en engagerad och ansvarstagande ekonomiassistent med huvudansvar för vår leverantörsreskontra.

Ditt uppdrag

Du kommer arbeta mot alla våra verksamheter där dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att ansvara för, stödja och utveckla vårt flöde av leverantörsfakturor. Vi tar emot de flesta fakturorna digitalt, vilket skapar möjligheter till automatisering och kvalitetssäkring, som du kontinuerligt utvecklar. För att enkelt kunna driva utveckling är du systemansvarig för vårt fakturahanteringssystem.

Du ansvarar för upplägg av leverantörer, ankomstregistrering, valideringskontroll och betalningar av leverantörsfakturor. Du är ett självklart stöd för verksamheten gällande kontering och stöd i hela leverantörsfakturaprocessen. Vi har som mål att ta emot alla fakturor digitalt, där du har instruerande kontakt med våra leverantörer. Vidare kommer du kontinuerligt följa upp våra externa kostnader med chefer eller projektledare, utveckla konteringsprecisionen samt dela med dig av din erfarenhet i många andra ekonomiska uppdrag.

Du deltar i del- och helårsbokslut med uppbokningar, avstämningar och hantering av leverantörsreskontran och rapporterar till SCB.

Vi är totalt sex medarbetare på ekonomiavdelningen där vi arbetar tillsammans, stöttar och utvecklar varandra. Inom avdelningen finns två ekonomiassistenter, där ni stödjer varandra löpande. I din roll är du ett självklart stöd till ekonomer/controllers i löpande arbetsuppgifter som du kan utvecklas med. Avdelningen är en av grundstenarna i enheten Verksamhetsstöd.

Vi söker dig som har/kan

 • En högskole-/universitetsutbildning inom ekonomi och med viss erfarenhet på området eller annan relevant utbildning och då med flera års erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter.
 • Goda kunskaper i Office och mycket goda kunskaper i Excel.
 • Uttrycker dig väl i svenska, i både tal och skrift, då det krävs i det dagliga arbetet.
 • B-körkort.

Det är meriterande om du har

 • Erfarenhet inom administration av leverantörsreskontra och vana att arbeta med e-fakturor.
 • Vana att arbeta med och i processer för att uppnå en hög intern kontroll.

Dina personliga egenskaper

 • Skapa delaktighet och upprätthålla goda relationer är en del av ditt DNA, det vill säga du har stor social kompetens, är kommunikativ och serviceinriktad.
 • Har förmåga att förklara och vägleda kollegor på ett pedagogiskt vis.
 • Du är analytisk och drivs av att se helhetsperspektiv samtidigt som du ska kunna djupdyka i våra operativa processer.
 • Du arbetar strukturerat, självständigt och tar ansvar.
 • Du är flexibel och har lätt för att ställa om när förutsättningarna förändras.
 • Du är en drivande inspiratör med hög energi och initiativförmåga som arbetar mål- och utvecklingsinriktat samt ser dagens och framtidens teknik som spännande.

Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna manliga sökande till den här tjänsten.

Vi erbjuder bland annat

 • Möjlighet till visst distansarbete.
 • En arbetsplats och ett företag som är omtyckt av både medarbetare och kunder enligt regelbundna medarbetar- och kundundersökningar.
 • Ett viktigt jobb i en organisation som gör skillnad för väldigt många människor inte minst genom vårt stora samhälls- och miljöengagemang.
 • Ett medelstort företag som växer så det knakar, och där spannet mellan beslut och handling är kort.
 • En arbetsplats som ligger 5-10 minuters promenadväg från resecentrum.

Läs mer om våra förmåner och hur vi jobbar med hållbarhet och samhällsengagemang här.

Ansökningsförfarande

För att komma direkt till ansökningsformuläret klicka på Skicka ansökan.

Önskar du ytterligare information om tjänsten kontakta gärna: Andreas Engwall, Avdelningschef Ekonomi, telefon: 0520-497622  eller e-post andreas.engwall@trollhattanenergi.se

Har du frågor angående ansökningsprocessen kontakta: Lil Larsdotter Krus, telefon 0520-497588.

Vi använder oss av löpande urval så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast  2022-10-10. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Sök jobbet

Tillbaka till lediga jobb

Lediga jobb

Verksamhetsstöd

2022-09-13

Trollhättan Energi söker en ekonomiassistent

Nu söker vi en engagerad och ansvarstagande ekonomiassistent med huvudansvar för vår leverantörsreskontra. Ditt uppdrag Du kommer arbeta mot alla våra verksamheter där dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att ansvara för,…

Elnät och fiber

2022-09-19

Trollhättan Energi söker en projektledare

Stadsnät växer så det knakar. En av våra projektledare har tagit sig vidare i karriären och därför söker vi efter en ny projektledare. Ditt uppdrag Du kommer främst att administrera,…

Vatten

2022-09-26

Trollhättan Energi söker en rörnätstekniker

En av våra rörnätstekniker har gått i pension därför söker vi en ny kollega som vill utvecklas tillsammans med oss. Ditt uppdrag Som rörnätstekniker hos oss kommer du att arbeta…

Senast granskad: 2022-05-31