FIber - företag

Anslut företaget till Trollhättans fibernät

Fiber, eller fiberoptik som det formellt heter, består av glas och överför ljus eller data via optiska kablar. Trollhättan Energi tar hand om anslutningen och ser till att din fastighet kopplas till fibernätet. Sedan bestämmer du vilka fibertjänster ditt förtag behöver och tecknar avtal direkt med någon av tjänsteleverantörerna i det öppna stadsnätet.

Om du är fastighetsägare – flerfamiljshus, hyres- eller bostadsrätt

Det finns flera skäl till att allt fler idag väljer att ansluta fiber. Kraven på kapacitet, driftsäkerhet och bandbredd ökar hela tiden och driver på behovet av snabb och säker uppkoppling. Fiber överför ljus eller data via optiska kablar med ljusets hastighet och är en framtidssäker lösning.

Att köpa en fiberanslutning är en långsiktig investering som gör din förenings bostäder mer attraktiva vid en eventuell försäljning. Den öppnar också möjligheter för framtidens tjänster, som till exempel offentliga tjänster inom vård och omsorg.

Vi erbjuder din förening fiberuppkoppling till följande pris:

Fiberanslutningspunkt 15 900 kr inklusive moms
Fibernätsavgift 25 kr/bostad i månadskostnad inklusive moms
Fastighetsnät/Områdesnät Offert (Ca pris: Hyreshus 3 000 – 5 000 kr/lägenhet, Radhus/Parhus med befintlig kanalisation 4 000 – 6 000 kr/hus, Radhus/Parhus utan befintlig kanalisation 10 000 – 12 000 kr/hus). Grovåterställning ingår, ej asfaltering.

Så här går det till

 • Kontakta oss

  Kontakta oss på Trollhättan Energi via telefon 020-89 90 00 eller via e-post till stadsnat@trollhattanenergi.se för eventuella frågor och avtalsutskick.

 • Hembesök

  Vi besöker din förening för projektering samt tittar på fiberanslutningspunktens placering.

 • Offert

  Vi lämnar en offert för byggande av fastighetsnät/områdesnät (se cirkapriser ovan).

 • Avtalsskrivande

  Avtal undertecknas av båda parter. Vi installerar inom 2 månader från att vi fått in ett påskrivet avtal om det finns en befintlig kanalisation.

 • Dags att börja!

  Trollhättan Energi bygger fibernätet.

 • Överlämning

  Vi träffas och går igenom hur fiberanslutningen fungerar och lämnar över fastighetsnät/områdesnät till föreningen.

 • Dags för boende att beställa fibertjänst

  När fiberanslutningen är på plats kan dina hyresgäster beställa tv, bredband och telefoni genom att koppla sin dator till nätverksuttaget i väggen. De kan välja mellan ett femtontal tjänsteleverantörer i Trollhättan Energis öppna fibernät. På Bredbandswebben.se ser du vilka tjänsteleverantörer som just du kan välja mellan och vilka tjänster de kan leverera till din adress.

 • Fakturering

  Fakturering sker efter att driftsättning är gjord och boende kan beställa tjänster med 30 dagars betalningsvillkor. Om fastighetsägaren inte byggt färdigt fastighetsnätet till överenskommen tid skickas faktura för anslutningsavgift samt fibernätsavgifter ändå.

 
Trollhättan Energi