Vi gräver fiber för landsbygden

Gärdhem, Åsaka och Lindveden

Vi gräver ner fiber under perioden mars 2016 - december 2017.

Uppdatering 20161216 Vid årsskiftet är vi klara med arbetet i Gärdhems Bredbandslags område, då är nästan 150 kunder inkopplade med fiber till vårt öppna stadsnät. Vi fortsätter med arbetet i Lindveden (på bild: Rikard Johansson från Fenas, en av våra entreprenörer) och startar grävarbetet i Åsaka när vädret tillåter, men det blir troligtvis till våren.

Under 2016 har vi grävt/plöjt 10 mil - och under nästa år planeras 30 mils grävning. Där vi har elledningar i luften passar vi dessutom på att lägga ner dem i schakten, för att säkra elförsörjningen ytterligare på landsbygden.

Uppdatering 20161019 Arbetet med fiberdragning fortgår, vi har varit i området runt Velanda och blåst fiber (bilden, ovan). Vårt arbete i Lindveden pågår för fullt. Vi jobbar utmed Främmestadvägen där det finns maskiner som gräver för fiber. Vi vill göra er som kör i områdena vi gräver observanta på att det kan vara lite trångt att ta sig förbi våra maskiner, håll låg hastighet så går det bra för både din bil och vår personal. Tack för visad hänsyn!

 

Uppdatering 20160811. Efter en lite lugnare period under semestern är vi igång på allvar från och med mitten av augusti, igen. Vi har under sommaren smygstartat i Lindvedens fiberförenings område och ska nu dra igång grävarbetet i Åsaka. Vårt arbete i Gärdhems bredbandslags område närmar sig sitt slut, endast några mindre sträckor återstår att gräva, men skarvning av fiber och även fiberblåsning (se bild) kommer att pågå ett tag till.

Uppdatering 20160608. Nu blåser vi fiber för fullt ute i Gärdhem.
Trollhättan Energis entreprenör har grävt knappt hälften av sträckorna och blåsning och skarvning pågår. Arbetet går framåt precis som planerat och snart är det dags att koppla upp alla som beställt fiberanslutning. Via fiber och vårt öppna stadsnät, kan man redan idag surfa riktigt fort, upp till 1000 Mbit/s.

Uppdatering 20160501. Vi gräver nu i området omkring Bol och rör oss mot Gärdhemsby. Vi har även en grävmaskin i området Skattegården. Trollhättan Energis projektledare gör bedömningen att allt går bra och just nu helt enligt plan.

20160331. Nu har startskottet gått för fiber till vår landsbygd. Genom vår entreprenör, Energifokus, gräver vi ner över fem mil fiberkabel i Gärdhems bredbandslags område. Det innebär att 148 hushåll i området kommer att få tillgång till en "bufferfri zon" och surfa upp till 1 000 Mbit/s. Arbetet har precis inletts och planeras vara färdigt i slutet av året.

Change language

Vi använder oss av Google Translate